Vágólapra másolva!
A Manchester United csatárának, Wayne Rooneynak akár két hónapot is ki kell hagynia, miután súlyos sérülést szenvedett a Fulham ellen 3-2-re megnyert hétvégi angol bajnokin.

A 93. percben Rooney önfeláldozóan bevetődött, hogy blokkolja Hugo Rodallega lövését, ez nem sikerült, viszont a Fulham játékosa véletlenül rálépett a földön fekvő Manchester United-csatár lábára, amiből egyből ömleni kezdett a vér. A meccs után Sir Alex Ferguson menedzser még azt nyilatkozta, hogy várhatóan négy hetet kell kihagynia Rooneynak, ám a Telegraph hétfőn már arról írt, hogy a csatár egy kisebb műtéten esett át, és bár már vasárnap hazaengedték, két hónapig nem léphet pályára.


Rooney tavaly az összes sorozatot nézve 34 gólt termelt a Unitedben, és bár Fergusonnak még így is maradnak olyan támadói, mint Robin van Persie, Sindzsi Kagava, Dimitar Berbatov, Danny Welbeck vagy Chicharito Hernández, de Rooney személyében egy vezéregyéniséget veszített a csapat. Az angol válogatottnak várhatóan két világbajnoki selejtezőn, a Moldova és az Ukrajna elleni meccsen kell nélkülöznie Rooneyt.