Vágólapra másolva!
Hiába játszott biztatóan az FC Bruges otthonában az EL-ben a szép búcsúért küzdő DVSC. Az utóbbi meccsein jellemző fegyelmezetlenség ezúttal is tartós emberhátrányt, majd sima debreceni vereséget hozott, így az ellenfél kettős győzelemmel jutott a csoportkörbe.

Élő közvetítés

Európa Liga-selejtező, 4. forduló, visszavágó:
FC Bruges (belga) - Debreceni VSC 4-1 (1-1)
Bruges, 15 ezer néző
v.: Aytekin (német)
Bruges: Jorgacevic - Donk, Figueras, Hoefkens, Larsen (Almebäck, 54.) - Bacca, Blondel (Van Acker, 64.), Rafaelov, Víctor Vázquez - Meunier (Jörgensen, a szünetben), Tchité
Debrecen: Verpecz - Mohl, Mészáros, Simac, Nagy Z. - Bódi (Kulcsár, 71.), Rezes, Szakály P. (Spitzmüller, 80.), Varga J. - Coulibaly, Sidibe (Korhut, 54.)
gól: Larsen (25.), Víctor Vázquez (48.), Tchité (50.), Bacca (66.), illetve Szakály (34.)
kiállítva: Rezes (40.)
sárga lap: Tchité (82.), Jörgensen (88.) illetve Rezes (25., 40.)
Továbbjutott: az FC Bruges, kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel.

Az EL selejtezőjének 4. fordulójában 3-0-s hazai vereség után vetette magát a küzdelembe a Bruges vendégeként a magyar bajnok, és kis híján gyors vezetést szerzett. A 3. percben Rezes szabadrúgását a kapufa segítségével védte a hazai kapus.

A folytatásban is a debreceniek támadtak, ám helyzeteik kimaradtak, a Bruges viszont első lehetőségét gólra váltotta, és a teljesen üresen hagyott Larson fejesével vezetést szerzett.

Nem omlott össze a magyar csapat, és Szakály okos lövésével kilenc perccel később egyenlíteni tudott. A játék képe alapján a vendégeknek minden esélye meglett volna a beígért győzelemre, és ezzel a tisztes búcsúra, ám ezen a meccsen sem úszták meg kiállítás nélkül. A 40. percben Rezes egy visszahúzással begyűjtötte második sárgáját.

A Lokinak lényegében az összes sorsdöntő kupameccsén fegyelmezetlenség okozta a vesztét, a BL-selejtezők 3. körében a BATE elleni visszavágón Nikolov kiállítása pecsételte meg a sorsát 0-1-nél, majd az EL-ben hazai pályán Ramos piros lapja után sorozta meg három góllal a Bruges Nyíregyházán. De ebbe a sorba tartozik a BATE elleni idegenbeli meccs is, melyen fölösleges sárgák sorozatát gyűjtötte be az együttes, későbbi eltiltásokat megalapozva.

Az ellenfél ezúttal sem hagyta kihasználatlanul az emberelőnyt, és a fordulás után két gyors góllal eldöntötte a meccs sorsát, majd a kegyelemdöfést is megadta.