Vágólapra másolva!
Politikai provokációtól tartva a több korábbi nagypályás válogatott - Horváth Ferenc, Vincze Ottó, Lőw Zsolt - mellett Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkárt is foglalkoztató Dunakeszi Kinizsi futsalcsapata mégsem játszik szeptember 10-én az azeri Araz Nahicseván ellen.

"A korábban szeptember 10-re tervezett azeri Araz Nahicseván elleni mérkőzést a csapat nem játssza le, mivel a klub nem kíván lehetőséget adni senkinek arra, hogy politikai provokációra használjon fel egy sporteseményt" - mondta Molnár Péter klubigazgató.

Eredetileg a felújított Dunakeszi Sportcsarnok avatómeccsét játszotta volna a Kinizsi a héten Győrban UEFa-kupa-selejtezőn szereplő azeriek ellen. A Dunakeszi első hazai meccsét így szeptember 14-én játssza, amikor az NB II-ben az Érdi ASC-t fogadja.

Magyarország és Azerbajdzsán között diplomáciai konfliktust okozott, hogy kiadatása után hazájában szabadon engedték a 2004-ben örmény társát baltával meggyilkoló azeri Ramil Safarovot. A diplomáciai konfliktusról szóló cikkeket itt olvashatja.