Vágólapra másolva!
Louis van Gaal holland szövetségi kapitány a keddi, magyarok elleni vb-selejtezőtől azt reméli, hogy a kapus lesz a hazaiak legjobbja. Az edző másodpercről másodpercre kielemezte a magyarok játékát, és minőségi játékosokra bukkant.

"Ugyanúgy készülünk, mint a törökök ellen. Kielemeztük a magyarok legutóbbi két mérkőzését másodpercről másodpercre" - mondta a szakember hétfői sajtótájékoztatóján. "Nem lesz könnyű dolgunk, rendkívül egységes a magyar csapat, amely legutóbbi négy mérkőzésén nem kapott ki. Semmiféleképpen nem szabad könnyedén venni a találkozót."

A tréner többször hangoztatta, alapvetően egy védekezőbb stílusú magyar válogatottra számít, ugyanakkor nem tartja indokoltnak, hogy megváltoztassa a törökök elleni kezdőcsapatot, egyedül a játékrendszerben lehet majd némi eltérés.

"Nagyon jó a csapatszellem, ez meglátszik az edzéseinken, Hollandia legjobb játékosaival dolgozom együtt."

Újságírói kérdésre a szakvezető felidézte azt a korszakot, amikor 1995-ben még az Ajax Amsterdam vezetőedzőjeként a Ferencváros vendégeként győzött: "Nagyon szép emlék, hiszen 5-1-re nyertünk, a mostani segítőim közül Danny Blind és Patrick Kluivert is játszott azon a találkozón, utóbbi gólt is szerzett. Ugyanakkor volt egy sajnálatos mellékzöngéje is annak az összecsapásnak, mivel a nézők huhogtak a futballistáinknak."

A magyar válogatott részletes elemzésébe nem akart belefolyni a szakember, azt viszont elmondta, hogy minőségi játékosok alkotják az együttest, amelynek több olyan futballistája is van, aki képes a kiugró teljesítményre.

Ezzel együtt is kizárólag a három pont megszerzésével lenne elégedett, és reméli, hogy a legjobb magyar játékos a kapus lesz.

A mérkőzés, amelyet az M1 élőben közvetít, 20.30-kor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.