Vágólapra másolva!
Körülbelül három-hathetes pihenő vár Laczkó Zsoltra, a magyar labdarúgó-válogatott védőjére, aki így szinte biztos, hogy kihagyja az észtek, illetve a törökök elleni októberi világbajnoki selejtezőt.

A Sampdoriától a múlt héten kölcsönbe a másodosztályú Vicenzához került futballista jobb térde a hollandok elleni keddi találkozó előtt bevizesedett, klubjához visszatérve pedig kiderült, operáció vár rá, ugyanis megsérült a külső porc.

Laczkó pénteken Magyarországra utazik, és vasárnap vagy hétfőn Székesfehérváron műti majd meg dr. Abkarovics Géza.

A játékos a műtétet követően, néhány nap magyarországi rehabilitáció után Olaszországban gyógyul majd, várhatóan három-hat hétig. Emiatt szinte biztos, hogy az észtek elleni, október 12-i, és a négy nappal később, a Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő, törökökkel szembeni vb-selejtezőn sem számíthat rá Egervári Sándor szövetségi kapitány.

A hollandok ellen 4-1-re elveszített meccsen a válogatottban eddig védekező középpályást játszó Elek Ákos helyettesítette Laczkót a balhátvéd posztján, ami miatt számos kritika érte Egervári Sándor szövetségi kapitányt.

Elek helyére a védő Korcsmár Zsolt lépett föl a középpályára, így Lipták Zoltán került belső védőnek Juhász Roland mellé, és a felforgatott válogatott csupa elkerülhető góllal szenvedett súlyos vereséget.

A hollandok elleni keretben Laczkón kívül egyedül Halmosi Péter szokott balhátvédet játszani, ám ő nem kapott lehetőséget kedden.