Vágólapra másolva!
Hiába kezdte ötmeccses nyertes szériával az NB II Keleti csoportját a Mezőkövesd, Véber György edző keményen bírálta csapatát a hétvégi, kazincbarcikai győzelem után. Már az első félidővel is elégedetlen volt, a másodikkal végképp a korábbi Újpest-játékos.

A Kövesdisport.hu felvetette, hogy Véber csapata a hazaiak egyenlítő gólja után ébredt fel. "Lényegében ez történt. Az első félidővel is elégedetlen voltam, a másodikkal végképp" - válaszolt az edző. "Nem tudom, hogy honnan jött egy pillanat alatt az a két gól, amivel nyertünk, de a végén megint csak belehibáztunk. Heroikus küzdelem folyt a pályán, a hazaiak rendkívül jól játszottak, fegyelmezetten, akaratosan, keményen, agresszíven, az akaratukat ránk erőltetve. Ez nem ízlett nekünk, meg kell tanulnunk ilyen mérkőzésen is úgy játszani, ahogyan elvárom. De van olyan tartás a csapatban, hogy akkor is nyerünk, amikor nincs benne a meccsben."

A csapatára erőltetett akaratról Véber elmondta: "Ha karók ellen futballoztunk volna, akkor nem így történik, de hús-vér emberek ellen játszottunk, akik mindenáron le akarnak bennünket győzni - helyesen -, ezért is volt borzasztóan nehéz számunkra. Ez egy jó fejlődési folyamat része, sok ilyen meccs várhat még ránk, amikor nem fogunk birllírozni, mint Békéscsabán. De akkor sem szorulhatunk be ennyire, akkor sem történhet meg az, mint ma is, hogy 75 percig a saját játékunkból semmi nem látszott. Két egyéni villanás döntött, nagyszerű ez is, de hosszú távon nem lesz üdvözítő."

A következő fordulóban az élmezőnyhöz tartozó Szeged ellen lép majd pályára a Mezőkövesd.