Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét legérdekesebb futballeseménye a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulója volt, heti álomcsapatunkból kilencen is pályára léptek a legrangosabb kupában. Kivételt csupán az egyik csatár és a kapus jelentett, előbbi triplázott, de nem kis meglepetésre utóbbi is betalált.

Kapus:

Ali Ahamada (francia, Toulouse): három perccel a rendes játékidő letelte után a Toulouse helyzete nem volt túl rózsás a Stade Rennes ellen, mert a vendégek 2-1-re vezettek. A hazaiak azonban még elvégezhettek egy szabadrúgást, amit mindenki legnagyobb meglepetésére az előrehúzódó kapus, Ahamada fejelt a hálóba, a L'Équipe nyolcas osztályzattal honorálta a teljesítményt.

Hátvédek:

Rafael (brazil, Manchester United): a MU nem játszik túl jól mostanában, ám ennek ellenére Sir Alex Ferguson csapata mindkét mérkőzését megnyerte a múlt héten. A Galatasaray elleni 1-0-s BL-győzelem után a bajnokságban a Liverpoolt idegenben győzte le 2-1-re, amihez nagyon kellett a brazil jobbhátvéd Rafael látványos találata.

Thiago Silva (brazil, Paris-SG): a párizsiak legdrágább nyári szerzeménye nem Ibrahimovic, hanem a szintén a Milantól megvett Thiago Silva volt, de a brazil középhátvéd debütálására egészen a múlt hétig várni kellett. A bekk mindenesetre jobban nem is mutatkozhatott volna be, hiszen a Dinamo Kijev és az SC Bastia ellen is hibátlanul futballozott, és a BL-ben gólt is szerzett.

Per Mertesacker (német, Arsenal FC): az Ágyúsok egy középhátvéd góljával mentettek pontot a hét végén a Manchester City elleni rangadón, és bár a találatot Laurent Koscielny szerezte, a mezőny legjobbja mégis Mertesacker volt, aki nem csak a City, hanem a BL-ben a Montpellier ellen is remekül futballozott.

Marcelo (brazil, Real Madrid): a Real vasárnap esti, Rayo Vallecano elleni bajnokija elmaradt, de a csapat a hét közben fantasztikus meccset játszott a BL-ben a Manchester Cityvel. A madridiak az utolsó tíz percben fordítottak, és Marcelo a legszebb brazil szélsőhátvéd-tradíciókat felelevenítve futballozott, rengeteget ment előre, és egy gólt is szerzett.

Középpályások:

Isco (spanyol, Málaga CF): a nyáron másról sem lehetett hallani, mint hogy a Málagánál elfogyott a pénz, és a klub valóban csak ingyen igazolható focistákkal erősített, ráadásul több alapemberét is eladta. A hatalmas tehetségnek tartott Isco azonban maradt, és a BL csoportkörének első fordulójában két góljával győzelemre vezette csapatát a Zenit ellen.

Toni Kroos (német, Bayern München): a bajorok a Bundesliga történetének legjobb szezonrajtját produkálva négy győzelemmel nyitottak, és a BL-ben is három ponttal rajtoltak. A jelek szerint Kroosnak jól jött, hogy Javi Martínez leigazolásával nagyobb a konkurenciája, mert a Valencia és a Schalke ellen is betalált.

Henrik Mkhitarjan (örmény, Sahtar Doneck): az ukrán együttes elsősorban brazil futballistái miatt tartozik az európai elitbe, de a doneckiek azért igyekeznek Kelet-Európából is erősíteni. Az utóbbi időben örmény középpályásuk, Mkhitarjan is remekel, az FC Nordsjaelland elleni BL-meccset az ő duplája döntötte el.

Oscar (brazil, Chelsea): a londoniak a nyáron nagybevásárlást tartottak, és felfrissítették támadó részlegüket, az új igazolások közül pedig elsősorban Oscar volt ismeretlen az európai drukkerek számára. A brazil középpályás a Juventus elleni BL-meccsen azonban bemutatkozott: két gólja közül a második egészen fantasztikus volt.

Csatárok:

Fabio Quagliarella (olasz, Juventus): a torinói drukkerek elsősorban egy gólerős középcsatár megszerzését hiányolták a nyáron, de a Juve egyelőre a várt sztárigazolás nélkül is kiválóan szerepel. A múlt héten Quagliarella volt a gólfelelős: a BL-ben a Chelsea ellen csereként beállva egyenlített, majd a bajnokságban már kezdő volt - és kettőt vállalt a Chievo Verona ellen.

Eduardo Vargas (chilei, Napoli): a nápolyiak a nyáron 11 millió eurót fizettek a januárban kölcsönvett chilei támadóért, aki azonban eddig többnyire csak csereként lépett pályára. A héten az Európa Ligában azonban végre kezdő volt az AIK Stockholm ellen, és a bizalmat egy mesterhármassal hálálta meg.

www.globalsoccerapp.com