Vágólapra másolva!
Roberto Mancini, a Manchester City edzője szóváltásba keveredett Paul Lamberttel, az Aston Villa edzőjével a két csapat Ligakupa-meccsén, és annyira kiakadt az eset után, hogy keményen beszólt az angliai kollégáknak.

Mancini és az Aston Villa edzője, Paul Lambert a második félidőben szólalkozott össze, amikor az olasz a negyedik játékvezetőnél reklamált egy szabálytalanság miatt. Mancini utóbb azt kifogásolta, hogy ő nem szólította meg Lambertet, mindössze azt kérdezte a negyedik játékvezetőtől, hogy miért nem járt sárga Joe Bennett megmozdulásáért.

"Nagyon fáraszt ez a viselkedés, van pár edző, aki jobban tenné, ha kussolna. Vannak edzők, akik ha ellátogatnak a csapatukkal az Old Traffordra, a Manchester Unitedhez, egyből elhallgatnak, és csöndben ülik végig a meccset a kispadon" - fakadt ki Mancini.

Lambert elég simán lerendezte az ügyet, csak annyit jegyzett meg, hogy ha Mancini ezt nyilatkozta, az részéről rendben van, és hogy játékosként és edzőként is tiszteli az olaszt. "Nem volt ez vita, csak egy semmiség" - mondta Lambert. Érthető egyébként, hogy Mancini ideges volt, mivel csapatának nem ment a Ligakupában, és végül hosszabbítás után, 4-2-vel a Villa jutott a negyedik körbe.

Mancininek nem ez volt az első összetűzése egy angliai kollégával, korábban Alex Fergusonnal, Mark Hugheszal és David Moyesszal is volt vitája.