Vágólapra másolva!
Szalai Ádám még mindig fájlalja, hogy a szövetségi kapitány nem indokolta meg neki, miért hagyta ki a hollandok elleni csapatból. Egervári Sándor szerint a csatár korábban olyat tett, amit nem kellett volna, de hogy miről van szó, azt nem akarta kifejteni a nyilvánosság előtt.

"Kétségkívül negatív élmény volt számomra az a mérkőzés. Olyan dolog történt ott meg velem, ami korábbi pályafutásom során sohasem" - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Szalai, aki már az egy hónappal ezelőtti meccs után is nehezményezte, hogy a kapitány nem közölte vele, miért ültette a kispadra.

"A meccset követően reméltem, hogy történik valamilyen beszélgetés Egervári Sándorral, de hiába vártam erre. Aztán abban bíztam, hogy felhív telefonon, de ez sem történt meg. Ezek a dolgok rosszulestek. Remélem, hogy kapok lehetőséget arra Egervári Sándortól, hogy négyszemközt átbeszéljük a hollandok elleni meccsen történteket. Mert nem tudom, mit rontottam el. Hiszen néhány nappal korábban Andorrának még gólt is lőttem."

A Pepsifoci megkérdezte Szalai nyilatkozatáról a szövetségi kapitányt, aki sejtelmes választ adott. "A hollandok ellen nem rontott el semmit, hiszen nem is volt a pályán. Előtte tett olyat, amit jó lett volna, ha nem tesz, de erről természetesen nem a sajtóban szeretnék beszélni bővebben."

Egervári hozzátette, hogy Szalai mellőzésének nem személyes, hanem szakmai okai voltak. Azt mondta, a holland meccs előtt meg is osztotta az észrevételeit Szalaival, és ha lesznek még kérdéseik egymáshoz, akkor a következő edzőtábor első napján feltehetik azokat.

A válogatott jövő pénteken Észtországban játszik, majd négy napra rá Törökországot fogadja, a felkészülés hétfőn kezdődik. Szalai a Magyar Hírlapban arról is beszélt, hogyan lehetne megerősíteni a csapatot a két vb-selejtezőre. "Távol áll tőlem, hogy beleszóljak Egervári Sándor válogatási módszerébe, de szerintem, ha Huszti Szabolcs is a keret tagja lenne, akkor erre tényleg minden esélyünk meglenne. Bár azt is tudom, hogy egy nemzeti válogatottban pótolhatatlan ember nincs. És ez mindenkire vonatkozik."