Vágólapra másolva!
A májusban BL-döntőt játszó Bayern München játékosait váratlanul érte a BATE Boriszov elleni 3-1-es vereség a BL második fordulójában. Holger Badstuber szerint az ellenfél tüzesebben játszott, Philipp Lahm szerint pedig a helyzetkihasználáson múlt minden.

A Bayern a fehérorosz túra előtt idénybeli mind a kilenc meccsét megnyerte, úgyhogy óriási meglepetést keltett, hogy a selejtezőben a Debrecent 3-1-es összesítéssel búcsúztató BATE 3-1-re győzni tudott a BL-döntős ellen.

"Be kell vallani, az ellenfél nagyobb tűzzel játszott, mint mi, de fogalmam sincs, hogyan tudtak három gólt lőni. A végén agresszívabban játszottunk, sok párharcot megnyertünk, de ők akkor is higgadtak tudtak maradni, és a hosszabbításban szerzett góllal mindent eldöntöttek" - értékelt Holger Badstuber, a Bayern védője.

A csapatkapitány, Philipp Lahm azt magyarázta, hogy egy olyan védekező felfogású csapat ellen, mint a BATE, minden kínálkozó helyzetet ki kell használni, márpedig a Bayern csak a 91. percben tudott először betalálni a meccsen. "Előfordul olyan, hogy félidőben egygólos hátrányban vagy, de ilyenkor minél korábban jön az egyenlítés, annál könnyebb a magad javára fordítani a meccset. Nekünk ez most nem sikerült, erre a vereségre egyikünk sem számított".