Vágólapra másolva!
Nem maradt következmények nélkül Ashley Cole Twitteren közzétett bejegyzése, melyben közönséges hangnemben támadta meg az Angol Labdarúgó Szövetséget.

"Hahahahaa, szép munka volt FA, hát persze, hogy hazudtam, egy rakás f....!" - írta a közösségi oldalon a focista. A szövetség az Anton Ferdinandot megsértő John Terry ügyében nyilvánosságra hozott dokumentumban azt állította, hogy Cole vallomása nem vehető komolyan a vizsgálatnál, mert elfogult. A védő emiatt háborodott fel a Twitteren.

Bár Cole később bocsánatot kért, és a bejegyzést is törölte, az ügy miatt a Telegraph szerint 240 ezer fontra (84 millió forint) fogja büntetni a Chelsea. Emellett Roy Hodgson, szövetségi kapitány is kihagyja a keretből a San Marino elleni vb-selejtezőn és az azutáni lengyelek elleni barátságos meccsen sem játszhat.

A Chelsea-t irányító Roberto Di Matteo érdekes módon először azt mondta, tisztázzák az ügyet, de nem fogják a játékost megbüntetni, később viszont úgy nyilatkozott, a klubnál levő szabályzat szerint fognak eljárni, ő pedig helyben hagyja a fegyelmi határozatot.