Vágólapra másolva!
Szervezett játékkal, megérdemelt győzelmet aratott a Videoton otthonában a Ferencváros az NB I 10. fordulójában. Az Európa Ligában vitézkedő Sousa-csapat a vereséggel a hetedik helyre esett vissza, és már csak ötvenszázalékos a mérlege.

NB I, 10. forduló:
Videoton - FTC 1-2 (0-1)
Székesfehérvár, 5616 néző
v.: Iványi
Videoton: Bozovic - Brachi, Caneira, Vinicius, Hector - Tóth B. (Oliveira, 78.), Renato Neto (Mitrovic, 24.) - Gyurcsó, Kovács I., Haraszti (Nikolics, 67.) - Paraiba
Ferencváros: Jova - Alempijevic, Besic, Klein, Sváb - Gyömbér, Józsi - Somalia, Böde (Ottten, 93.), Jenner (Orosz, 66.) - Ionescu (Cukic, 51.)
gól: Nikolics (69., 11-esből), illetve Józsi (6., 11-esből), Böde (74.)
sárga lap: Caneira (6.), illetve Gyömbér (12.), Jova (30.), Böde (39.), Klein (67.)

A hét közben a Sporting ellen háromgólos győzelmet arató Videoton FC játékosai Stopira nevével, és mezszámával ellátott pólóban vonultak a pályára, ezzel a gesztussal kívánva gyors felépülést az Európa Liga-meccsen sípcsonttörést szenvedett balhátvédnek.

A Videoton három nyeretlen bajnoki után szállt harcba a Fradi ellen és szinte azonnal hátrányba került, Caneira kezezése után Józsi értékesítette a büntetőt (0-1) a hatodik percben.

A folytatásban hiába próbálta felpörgetni a tempót a kétfrontos menetelés miatt alaposan átalakított Videoton. Paolo Sousa csapata nem jutott el igazi helyzetekig, a szervezetten játszó Fradi viszont újabb gólt szerezhetett volna.

A fordulás után is a Ferencváros volt meggyőzőbb, mégis a Videoton szerzett gólt, Klein felesleges szabálytalansága után Nikolic lőtte be a tizenegyest (1-1).

A várt hazai rohamok helyett 1-1 után is a Fradinak voltak helyzetei, és ezek közül egyet Böde egy megpattanó lövéssel gólra váltott (1-2). Pár perccel később az időjárás is beleszólt a meccsbe, és egy irtózatos erejű széllel érkező vihar miatt a játékvezető negyedórára öltözőbe parancsolta a csapatokat a 80. percben.

Az ítéletidőben nem csak a játékosoknak kellett menekülniük, az egyik mentőautóra rádőlt a tartalékkapufa, és egy biztonsági ember is megsérült a viharban, amely azonban gyorsan elvonult.

A kényszerű szünet sem törte meg a Fradi lendületét, a Videoton-nyomás helyett vendégtámadások jöttek a hajrában. Csapata játékánál csak Paolo Sousa okozott nagyobb meglepetést, aki önmagát meghazudtolva, a kiélezett helyzetben a padon üldögélve, közömbös arccal figyelte csapatát.

A ráadás perceire végül mégis sikerült beszorítania a vendégeket a hazai csapatnak, és ki is dolgozta a ziccert az egyenlítéshez, ám Oliveira 11 méterről nem tudta ellőni Jova mellett a labdát.

Az FTC öt meccs óta veretlen, ezeken a találkozókon 11 pontot gyűjtött, a Videoton viszont öt körön keresztül maradt nyeretlen. A Fradi feljött az ötödik helyre 16 ponttal, míg a Videoton csak a hetedik 15 ponttal, mindössze ötvenszázalékos teljesítménnyel.