Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-válogatottnak 24 vb- és Eb-selejtezőn át tartó győzelmi sorozata szakadt meg, amikor világbajnoki selejtezőn 1-1-re végzett a vendég franciákkal.

A madridi Vicente Calderón Stadionban 48 ezer néző előtt rendezett összecsapáson Vicente del Bosque, a világ- és Európa-bajnoki címvédő mestere szerint a fáradtság, a váratlan sérülések és a balszerencse együttesen játszottak közre abban, hogy elmaradt a siker.

"Az első félidőben teljesen ellenőrzésünk alatt tartottuk a meccset, és akár újabb gólt is szerezhettünk volna" - utalt arra a szövetségi kapitány, hogy Sergio Ramos vezető találatát követően még a szünet előtt megduplázhatták volna az előnyt, ha Cesc Fábregas nem hibázza el a tizenegyest.

"Ehhez jött hozzá kellemetlen fejleményként David Silva és Álvaro Arbeloa sérülése, és a megszokott csapatszerkezet megbomlott. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, már csak azért is, mert az elmúlt négy évben nem volt senkinek izomsérülése, erre most ketten is emiatt dőltek ki a sorból" - mondta panaszosan a találkozó utáni sajtótájékoztatón a szakvezető.

Del Bosque ugyanakkor sportszerűen elismerte, hogy a franciák rászolgáltak a döntetlenre. "Nagyon jól játszottak a második félidőben, több helyzetük is akadt, és az utolsó pillanatig harcoltak az egyenlítésért."

Francia kollégája, Didier Deschamps úgy vélekedett, hogy igazságtalan lett volna, ha kikapnak a spanyol válogatottól, amelyet amúgy a világ legjobb csapatának nevezett.

A spanyol együttes a keddi 1-1-gyel bő fél évtizedes szériát zárt le, amely egy Eb-selejtezővel, a lettek felett 2007. szeptember 12-én aratott 2-0-s győzelemmel kezdődött. Azóta mostanáig minden világversenyes kvalifikációs fellépéséről nyertesen távozott a spanyol válogatott, amely a legnagyobb különbségű győzelmeit többek között Svájc (3-0, 2007), Örményország (4-0, 2008), Belgium (5-0, 2009) és Liechtenstein (6-0, 2011) ellen aratta. A záródiadal a fehéroroszokkal szemben az elmúlt pénteken 4-0-ra idegenben megnyert vb-selejtező volt.

A 94. percben Olivier Giroud pompás fejesével egy másik nagy sorozatnak is vége szakadt. A spanyol kaput védő Iker Casillas 818 percen át tudta hibátlanul őrizni hálóját. Az előző csúcs is az ő nevéhez fűződött, 708 perccel tartotta a spanyol válogatott előző góltalansági kapusrekordját.