Vágólapra másolva!
Angliában ritkán látható botrányos jelenet játszódott le a másodosztályú bajnokság Sheffield Wednesday-Leeds United meccsén (1-1). A vendégcsapat egyik szurkolója a Leeds egyenlítő gólja után berohant a pályára, és megütötte a sheffieldi kapust, Chris Kirklandet, aki a földre zuhant, és percekig tartó ápolásra szorult. Az ügynek várhatóan súlyos következményei lesznek.


A Leeds United a meccs után közleményben kért bocsánatot a Sheffieldtől és Kirklandtől, kiemelve, hogy mindent elkövetnek a tettes kézre kerítéséért, és hogy a szurkolóik többsége szerint is szégyen, ami történt. Ennek ellenére a Leeds aligha ússza meg a súlyos büntetést, könnyen elképzelhető például, hogy a szurkolóikat ki fogják tiltani az idegenbeli meccsekről.

Ezt szorgalmazza többek között a Sheffield Wednesday menedzsere, Dave Jones is, aki a meccs után érthető okokból feldúltan nyilatkozott a BBC-nek, és többek között aljas állatoknak nevezte a Leeds drukkereit. Mint elmondta, nem csupán a kapust megütő szurkoló viselkedett mocskos módon, hiszen a meccs alatt a vendégszektorból folyamatosan gyűlölködő rigmusokat skandáltak (ennek a két szurkolótábor között nagy hagyományai vannak).

A videón látható, hogy Kirkland támadóján kívül több szurkoló is beugrott a pálya szélére, mások székeket téptek ki a lelátóról, és más tárgyakkal együtt bedobálták a pályára. Jones különösen dühös volt amiatt, hogy edzőkollégája, Neil Warnock ezek után arra utasította a játékosait, hogy megtapsolják az őket elkísérő szurkolótábort. "Miért tette ezt? Azért, mert a szurkolók szétvertek egy stadiont, és megverték a kapusomat?"

Warnock ugyanakkor lesújtva nyilatkozott. "Ilyenkor nem vagyok büszke arra, hogy a Leeds menedzsere vagyok. Szégyellem magam" - mondta.

Kirkland támadóját később elfogták, mint kiderült, a 20 éves Aaron Crawleyt már négy éve kitiltották az angliai stadionokból.