Vágólapra másolva!
Békülésre készül Rio Ferdinand, a Manchester United védője, aki az öccsét, Antont érő rasszista inzultus miatt jó ideig nem fogott kezet a meccsek előtt John Terryvel és Ashley Cole-lal, a Chelsea két játékosával.

Terry a tavalyi QPR-Chelsea angol bajnokin került konfliktusba Anton Ferdinanddal, a Chelsea-védő rasszista jelzőkkel illette az ifjabbik Ferdinandot, és az ügy következményeként Terry elvesztette az angol válogatott csapatkapitányi posztját, majd bíróság elé került.

A bíróság ugyan felmentette, de az angol szövetség négy meccsre eltiltotta és 220 ezer fontos pénzbüntetéssel sújtotta Terryt, aki közben az angol válogatottságot is lemondta az ügy miatt.

Az esetet követően sem Rio, se Anton Ferdinand nem fogott kezet Terryvel a Chelsea elleni meccsek előtt, majd ugyanígy jártak el Cole-lal is, aki kiállt a csapattársa mellett. A hétvégi Chelsea-MU meccsen meg is történhet a békülés Rio Ferdinand és Cole között, Terryvel egyelőre maximum a pályán kívül tud kezelni a MU-védője, mivel ő még az eltiltását tölti.