Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo azt mondta, ha tehetné, saját magára voksolna a legjobb labdarúgót megillető FIFA-Aranylabda szavazáson.

A Real Madrid portugál játékosa, aki a France Football hétfői számában nyilatkozott, eddig egyszer, 2008-ban érdemelte ki az elismerést - amelyet 2011 óta a szövetségi kapitányok, csapatkapitányok és szakújságírók voksai alapján ítélnek oda -, azóta azonban háromszor is nagy ellenlábasa, a Barcelonát erősítő Lionel Messi győzött.

"Ha lehetne, saját magamra szavaznék, és hiszem, hogy minden játékos így tenne. Az viszont biztos, hogy valamelyik Real Madrid-futballistára adom a voksomat. Az edzőknél pedig José Mourinhóra" - jelentette ki a francia szaklapnak Ronaldo, aki amúgy a portugál válogatott csapatkapitányaként szavazásra jogosult.

Kijelentette, hogy őt fárasztja mindenfajta hasonlítgatás Messivel, és megítélése szerint a közte és az argentin labdarúgó közötti rivalizálást csak a sajtó provokálja.

"Ő olyan játékos, aki nagy tiszteletet érdemel, nincs vele semmilyen problémám" - mondta.

Az interjúban cáfolta, hogy túlságosan is egyénieskedő lenne, és a médiát okolta azért, hogy egy önző játékos képét alakította ki róla. "A túlzott alázat nem jó dolog. Nem a pénzért vagyok labdarúgó, hanem mert szenvedélyesen szeretek futballozni és imádom a futballmezt."

A FIFA-Aranylabda szavazás három dobogósának nevét november 29-én hozza nyilvánosságra a világszövetség, majd a győztest január 7-én jutalmazzák.