Vágólapra másolva!
Matyi Dezső, a Pécsi MFC tulajdonosa alaposan odapirított a labdarúgócsapat vezetőedzőjének, Supka Attilának, aki azt merte mondani, hogy nem elég erős a keret a lendületes játékhoz.

"A keretünk nem alkalmas arra, hogy lendületesen játsszunk. A széleken például nem tudunk az ellenfél védelme mögé kerülni, és több olyan poszt is van, amit nem tudunk megfelelően megoldani" - mondta a hétvégi, Siófok ellen megnyert bajnokit követően Supka Attila.

Matyi Dezsőnek nem tetszett a nyilatkozat, a Bama.hu-nak a klubtulajdonos így válaszolt az elhangzottakra: "Először is irtózatosan jó pedagógiai érzékre vall egy ilyen nyilatkozat a diósgyőri mérkőzés előtt, ezzel biztosan maga mellé fogja állítani a játékosokat. Másrészt: a bajnokság kezdetén az edző azt mondta, ezzel a kerettel neki lehet vágni a szezonnak, el lehet érni a kitűzött célokat, ami az első hat hely valamelyikét jelenti. Supka Attila a célok érdekében szabad kezet kapott a keret kialakítását illetően, amelynek az értéke jelentősen megnövekedett, annyi pénzt nem költöttek még ennél a klubnál átigazolásokra, mint most, ráadásul ideális feltételeket biztosítottunk például két edzőtáborral. Ehhez képest azt tapasztaltam, hogy amíg futott a szekér, mondjuk a Debrecen elleni mérkőzésig, addig minden csiriviri volt, utána viszont folyamatosan azt hallottam, hogy a vezetőedző áthárítja a felelősséget, ami piszkosul nem tetszik. Ahelyett, hogy mindig másokban keresné a hibát, önkritikusnak kellene lennie, meg kéne oldania a feladatokat, változtatva bizonyos dolgokon."

Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc
Matyi Dezső kíváncsi

Matyi Dezső hozzátette, hogy a szezon előtt a Magyar Kupa kiemelt prioritást élvezett, minél tovább szerettek volna menetelni, hogy kilépjenek a nemzetközi porondra, ehhez képest a Tiszaújvárossal szemben kiesett az együttes. A klubtulajdonos erre is reagált: "Miután a kupa kiemelt fontosságú volt, nem értem, miért nem az első csapat kezdett. Az edzőnek kutya kötelessége lett volna a legjobb csapattal kiállni, és azzal, hogy ezt nem tette meg, kárt okozott a klubnak. Ezek után arcpirítóan szemtelennek éreztem a nyilatkozatát, amelyet az akkor pályára lépőkkel kapcsolatban mondott."

Matyi arra a kérdésre, hogy miért nem meneszti Supkát, ha ennyi probléma van vele, így válaszolt: "Mert kíváncsi vagyok arra, hogyan oldja meg ezt a feladatot egy abszolút profi szakember, aki bizonyos helyeken már bizonyított. Egy az egyben neki köszönhető, hogy a PMFC ide jutott, hát most ne tőlem várja a kényelmes megoldást."

A pécsiek jól kezdték a bajnokságot, sokáig az élmezőnyben voltak, de visszacsúsztak a 10. helyre, igaz, az 5. helytől csupán egy pont választja el őket.