Vágólapra másolva!
A Ferencvárosnál csúsznak a fizetések, ezért Ricardo Moniz nem engedte a játékosoknak, hogy edzenek - írja a Blikk. Azóta rendezték a tartozás egy részét.

A napilap úgy tudja, hogy csütörtök délelőttig a Fradi focistái nem kapták meg a szeptemberi és októberi bérüket, a vezetőség pedig november 15-ig kért haladékot a tartozás rendezésére. Amikor a csapat holland edzője, Ricardo Moniz értesült a csúszásról, akkor lefújta az aznapi edzést, majd közölte a vezetőséggel, hogy így nem lehet érdemi munkát végezni.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elismerte, hogy csúsztak a fizetések. "Aki vezetett már céget, tisztában lehet vele, hogy átmeneti likviditási nehézségek a legnagyobb gazdasági társaságoknál is előfordulhatnak. Valóban, három hetes csúszás volt a kifizetések szokásos időpontjához képest, erről a játékosokat időben tájékoztattuk. Lehetőségeinkhez mérten mindent igyekeztünk megtenni, így játékosaink és a szakmai stáb valamennyi tagja részére 100 ezer forintot elutaltunk, és minden prémiumot időben és maradéktalanul kifizettünk. Olyannyira igaz ez, hogy a Debrecen elleni győzelemért járó pontpénzt át is vették a futballisták és a stáb tagjai. Megjegyzem, Ricardo Monizzal szemben semmilyen fennálló elmaradásunk nincs, hiszen ő időben megkapta a teljes bérét és a prémiumokat. hetekben keményen dolgoztunk azon, hogy előteremtsük a csapat fennmaradó bérét, amely sikerült is, így még csütörtökön délután el is utaltuk azt."

Józsi György csapatkapitány megerősítette, hogy csütörtök délután megkapták egy havi pénzüket. "Csapatkapitányként tájékoztatott a vezetőség, hogy néhány hetes csúszás várható a bérek kifizetésében, amelyet a csapat elfogadott. Csütörtökön átutalták az elmaradt fizetésünket, a most esedékes pénzt pedig a jövő hét folyamán kapjuk meg. A prémiumokat mindig időben kézhez kaptuk. A csapat egységes, és folytatjuk a megkezdett munkát."