Vágólapra másolva!
Brazília nyerte a Superclásico de las Américas elnevezésű párharcot, miután a második meccsen ugyan 2-1-es vereséget szenvedett az argentinoktól, de a mindent eldöntő büntetőket jobban rúgta.

A szeptemberben rendezett brazíliai meccset 2-1-re nyerte a selecao, majd az október 3-ra kiírt visszavágó elmaradt, mert az Argentína északkeleti részén található Resistencia 35 ezer férőhelyes stadionjában több reflektor is kialudt a himnuszok alatt.

Végül most sikerült pótolni a párharc második felvonását, amelyen csak az otthon szereplő játékosok jutottak lehetőséghez. A visszavágón a 82. percig kellett várni az első gólra, ekkor a Scocco buktatásáért megítélt büntetőt a sértett a jobb felsőbe vágta.

A vezetés azonban két perc múlva elillant, a brazil bajnokság gólkirálya, Fred pörgetett bele szemtelenül egy kapu mellé tartó lövésbe, amivel ismét a brazilok kerültek kedvező helyzetbe. A 90. percben azonban egy argentin támadás végén Scocco ellőtte a labdát Cavalieri mellett, így jöhettek a büntetők.

Scocco csereként beszállva duplázott:

http://www.youtube.com/embed/J0Tnj6zz0UU


A brazilok közül csak Carlinhos rontott, míg az argentinoktól Martínez és Montillo is, így végül az ötszörös világbajnok ünnepelhetett.

A büntetők:

http://www.youtube.com/embed/iT7P9wk16bg


Superclásico de las Américas, visszavágó:
Argentína - Brazília 2-1 (0-0) - tizenegyesekkel 3-4


Argentína:
Brazília:
gól: