Vágólapra másolva!
Nemanja Nikolic szerint megmutatták, hogy tudnak támadófocit játszani, Szolnoki Roland pedig úgy véli, a Genk ellen játszottak eddig a legjobban az Európa-ligában. A Vidi hozzáállása a veszprémi kézilabdásnak, Nagy Lászlónak is tetszett a Genk ellen 1-0-ra elveszített meccsen.

"Talán ez volt az első meccs az Európa-ligában, amikor valóban tudtunk irányítani. Sokkal többet volt nálunk a labda, nemcsak a védekezésbe, hanem a támadásba is tudtunk energiákat fektetni" - értékeltaz [origo]-nak a Genk ellen elvesztett Európa-liga mérkőzés után Szolnoki Roland, a Videoton balhátvédje. Szerinte három-négy olyan helyzetük is volt, amiket gólra lehetett volna váltani.

"Paulo Sousa csak pozitívumokat mondott a meccs után, és én is úgy gondolom, hogy jól játszottunk. Nem lógathatjuk a fejünket, mert bejutottunk az EL csoportkörébe, és nyertünk kétszer. Ráadásul a sorozatnak még nincs vége, hiszen egy mérkőzés még biztosan vár ránk" - mondta Szolnoki.

A Videoton edzője egyetértett játékosával, azt mondta, csapata nagyon sokat fejlődött, és már Európában is elismerik eredményeiket. Mint mondta, a Videoton új arcát mutatta meg azzal, hogy egy ilyen erős csapat ellen is tudott dominálni. Szerinte az a cél, hogy a különböző ellenfelek ellen különböző taktikákat tudjanak alkalmazni, attól függően, hogy milyenek a körülmények.

Fotó: Mudra László [origo]
A galériáért kattintson a képre!

"Egyértelmű, hogy nehezebb dolgunk van a továbbjutást illetően, de az a feladatunk, hogy az utolsó csoportmérkőzésen is maximális motiváltsággal lépjünk pályára" - mondta Sousa, utalva arra, hogy az utolsó fordulóban a Vidinek nyernie kell Portugáliában a már kiesett Sporting ellen úgy, hogy a Basel nem győzi le Belgiumban a már továbbjutott Genket.

A csapat játékával Nemanja Nikolic is elégedett volt, és nem volt szomorú a vereség miatt. "Úgy gondolom, jól játszottunk a mai mérkőzésen. Ilyen játékkal ki lehet kapni. Még nincs veszve semmi, van esélyünk arra, hogy továbbjussunk" - nyilatkozta a csatár. Azt is mondta, hogy magasra tették a lécet, de ez nem baj.

"Nagyon nagy dolog az, hogy egy magyar csapatnak esélye van továbbjutni az utolsó forduló előtt. Fáj a vereség, de ami fontosabb, hogy jól játszottunk, és megmutattuk, hogy mi is tudunk támadó focit játszani. Taktikailag nagyon sokat fejlődött a csapat" - mondta Nikolic.

A meccset az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata is megnézte a helyszínen. "Jó lett volna, ha nyer a Vidi, de ez most nem sikerült, ilyen a sport. Küzdöttek, akartak, és jól is játszottak" - mondta Nagy László, aki szerint a közönség is kitett magáért.