Vágólapra másolva!
José Mourinho védelmébe vette Roberto Mancinit, a Manchester City edzőjét, miután a Real Madriddal kiejtette az angolokat. Szerda este a Real 1-1-et játszott Manchesterben, és mivel a csoport másik meccsén a Dortmund 4-1-re legyőzte az Ajaxot, eldőlt: a németek csoportelsőként, a Mourinhóék másodikként jutnak tovább.

Kevés volt a BL-hez a ManCity

"Egy klubnak az utolsó pillanatig maximálisan támogatni kell az edzőjét. Ha úgy döntenek, hogy váltani kell, mert ideje új életet kezdeni, akkor nem lehet egy szavunk sem, addig viszont ki kell állniuk a tréner mellett. A City kiesett a BL-ből, de két nagy csapat, a Real Madrid és a Dortmund miatt. Az elejétől kezdve tudtuk, hogy ebből a csoportból az egyik nagymenő búcsúzni fog."

A megértő szavak után aztán csak kibújt a kisördög Mourinhóból, és megeresztett egy maró megjegyzést, majd egy gúlyos kacajt: "Az a jó a Cityben, hogy Roberto minden gond nélkül dolgozhat tovább, legalábbis én úgy érzem. Mert ha ezt én csináltam volna a Reallal, a sajtó be sem engedne többet Madridba."


A maga részéről viszont cseppet sem elégedetlen a második hellyel a portugál edző: "Kétszer is végeztem már csoportmásodikként, és mindkétszer megnyertük a BL-t." Mourinhónak a szerda esti volt a századik BL-meccse, ezzel ő lett a legfiatalabb edző, aki eljutott eddig a mérföldkőig.