Vágólapra másolva!
Gera Zoltán bombagólt szerzett Sunderlandben, csapata, a WBA pedig már harmadik a Premier League tabelláján. A 33 éves magyar légiós örül, hogy ismét szép gólt vágott - ráadásul ballal -, de nem bánná, ha még több, a csatárokra jellemző apró találatot is tudna rúgni. Ezzel együtt úgy gondolja, hogy a jó játékot nem a gólok száma határozza meg.

Gera Zoltán csapata továbbra is parádés formában van, a West Brom a Sunderland elleni, idegenbeli 4-2-es győzelemmel fellépett a dobogóra, megelőzve a BL-győztes Chelsea-t, amely vasárnap a Manchester Cityt fogadja.

A birminghamiek első gólját a WBA magyar támadója szerezte: 22 méterről kilőtte a bal felsőt. "Szeretnék több gólt rúgni, olyanokat is, mint a csatárok lőnek, amikor csak be kell passzolni a kipattanó labdát. Ebben kellene még fejlődnöm" - nyilatkozta a 4-2-re végződött idegenbeli bajnoki után Gera az [origo]-nak.

A válogatott csapatkapitánya a teljesítménye szempontjából nem tartja kulcsfontosságúnak, hogy gólt szerezzen, úgy érzi, az idény elején, a Liverpool ellen például hiába rúgott egy nagy gólt, nem volt elégedett a mezőnyben nyújtott teljesítményével. "Ha hozzáteszem azt a játékhoz, amire a csapatomnak szüksége van, akkor elégedett vagyok, a gól csak egy plusz. Szeretnék olyan játékos lenni, aki akár gólt rúg, akár nem, mindig jól futballozik."

Gera hozzátette: örül, hogy ezúttal a csatárok mögött szerepelt árnyékékként, mert itt érzi magát a legjobban, noha az edzője a bal és a jobb szélen is előszeretettel beveti. Tudja, hogy sokan arra számítanak, a WBA vissza fog esni, de ő nem törődik ezzel. "Egyre jobban odafigyelnek ránk, keresik az okát, hogy miért szerepelünk ilyen jól, de én ezzel nem foglalkozom. Próbálják csak megfejteni a titkunkat, mi úgyis csak azzal törődünk, hogy meccsről meccsre kiegyensúlyozottak legyünk."