Vágólapra másolva!
Kisebb meglepetésre 1-0-s győzelmet aratott az AC Milan labdarúgócsapata a Juventus ellen az olasz bajnokság 14. fordulójának zárómérkőzésén, így feljött a Serie A nyolcadik helyére.

Győzött a Roma, pontot mentett a Fiorentina

Tőzsérék meglepetésgyőzelmet arattak

Eredmény, Serie A, 14. forduló:
AC Milan - Juventus 1-0 (1-0)
Milánó
v.: Nicola Rizzoli.
Milan: Amelia - De Sciglio, Mexes (Zapata, 72.), Yepes, Constant - Montolivo, De Jong, Nocerino - Robinho (Pazzini, 65.), Boateng, El Shaarawy
Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Cáceres - Isla (Padoin, 46.), Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah (Pogba, 72.) - Quagliarella (Giovinco, 57.), Vucinic
gól: Robinho (31., büntetőből)

2010. május 15-e után sikerült ismét nyernie az AC Milan labdarúgócsapatának a Juventus ellen, a milánóiak két és fél éve 3-0-ra tudtak diadalmaskodni.

A címvédő nemcsak azért volt esélyesebb, mert az utolsó három idegenbeli meccsén nem kapott ki a Milantól, hanem azért is, mert a tabellán 17 pontnyi különbség volt a torinóiak javára.

A mérkőzés egyetlen gólja a 31. percben született, amikor Robinho beadását Nocerino éppen Isla karjára fejelte, a megítélt büntetőt pedig Robinho úgy lőtte a jobb sarokba, hogy abba Buffon kapus is beleért.


szólj hozzá: Milan vs Juventus 1:0 Robinho


A második félidőben is elmaradtak a várt ellenállhatatlan Juventus-rohamok, ugyan Vucinic és Giovinco kihagyott egy-egy nagy helyzetet, az eredmény már nem változott.

A bajnokság állása:
1. Juventus 32 pont
2. Fiorentina 28
3. Inter 28
4. Napoli 27
5. AS Roma
6. Lazio 23
7. Catania 19
8. AC Milan 18