Vágólapra másolva!
Csalódottságát fejezte ki Rinat Ahmetov, a labdarúgó Bajnokok Ligájában is szereplő Sahtar Donyeck tulajdonosa a csapat támadójának, Luiz Adrianónak a múlt kedden szerzett sportszerűtlen gólja miatt.

Ahmetov azt mondta, amit a brazil csatár tett, az elfogadhatatlan, s az ukrán klub mélyen csalódott az eset miatt, amelynek nyomán az európai szövetség (UEFA) fegyelmi eljárást indított a játékos ellen.

Adriano a Nordsjaelland otthonában 5-2-re megnyert mérkőzésen lőtte az ominózus gólt. A találkozó 26. percében, 1-0-ás dán vezetésnél a hazaiak egyik futballistájának sérülése miatt a bíró megállította a játékot, majd átadta a labdát Williannek, a Sahtar középpályásának, aki az íratlan szabályoknak megfelelően vissza akarta adni, és ezért a Nordsjaelland térfelére rúgta azt. Az érkező labdára azonban Adriano a döbbenten álló dán védők között lecsapott, majd a szintén értetlenkedő kapust kicselezve az üres kapuba gurított.

A vihart kavaró gól 0:22-től látható


Az UEFA fegyelmi bizottsága kedden tárgyalja az ügyet. Ha Adrianót eltiltják, akkor elképzelhető, hogy nemcsak csapata utolsó csoportmérkőzését, hanem a nyolcaddöntős párharc első összecsapását is ki kell hagynia.

Ahmetov azt mondta, bárhogyan is dönt az UEFA, azt a Sahtar elfogadja.