Vágólapra másolva!
Sajátos választ ad a hétközi kupameccsen kapott kritikákra a Real Madridot irányító José Mourinho. A portugál edző csapata nélkül vonul ki a pályára az Atlético elleni városi rangadón.

A Real Madrid kedden a spanyol kupában 70 percig gól nélküli döntetlenre állt a harmadosztályú Alcoyano ellen, melyet végül 3-0-s hazai győzelemmel és 7-1-es összesítéssel búcsúztatott. A szurkolók egy részét azonban nem győzte meg a siker, és kifütyülték a csapatot.

"Szombat este negyven perccel a kezdés előtt egyedül fogok kimenni a pályára, akik fütyülni akarnak, ekkor megtehetik" - reagált a történtekre a Real-Atlético városi derbi előtt Mourinho. "A később jövőknek viszont támogatniuk kell a csapatot, a Real csak így szerezheti meg a győzelmet."

A portugál edző úgy fogalmazott, az esetleges füttykoncert számára nem kihívás. "Ha fütyülni akarnak, elfogadom alázattal és nyugalommal."

A Real 13 forduló után 11 ponttal van leszakadva az éllovas Barcelonától és nyolc ponttal a második Atléticótól, ezzel együtt Mourinho nem tartja sorsdöntőnek a szombat esti meccset. "Számomra semmi nem forog kockán. Mindenki levonhatja a maga következtetéseit, de számomra a meccs élvezet. Aztán ha nyersz, örülsz, ha veszítesz, szomorú vagy."

A tréner az újságíróknak is tartogatott néhány üzenetet. "Önök vagy dicsőítenek, vagy fújnak rám, ám még nem ért véget a küldetésem. Az éles kritika, a piszkálódás itt nemzeti sport, de nincs ezzel semmi baj."