Vágólapra másolva!
 A volt szovjet tagállamok legjobb csapatainak részvételével beindítandó futballbajnokság tervével foglalkozik az orosz sportmédia.

Legutóbb a Sport-Ekszpressz szaklap internetes oldala tért ki rá, hogy egyre több támogatója van a posztszovjet focibajnokság létrehozásának, ugyanakkor ellenzői is jócskán akadnak az elképzelésnek.

Az ötletet az elsők között karolta fel az orosz élvonal, a Premjer Liga vezetése, bejelentve, hogy tervet készít a Független Államok Közösségének (FÁK) élegyütteseit tömörítő liga megteremtésére. Szergej Prjadkin ligavezér úgy nyilatkozott, hogy néhány vezető klub a Premjer Ligából már megkereste őt ezzel a javaslattal, bár konkrétummal nem szolgált. Az orosz sajtó szerint legfőképpen az ukránok szorgalmazzák a közös bajnokság újjáélesztését.

A Szport-Ekszpressz hangsúlyozta, kérdéses, hogy mit szól az európai és a nemzetközi szövetség az elitbajnoksághoz. A lap a földrajzi távolságokat is nehézségként említette, továbbá sportszakmai szempontot is felvetett, miszerint Kazahsztán, Fehéroroszország és Moldova csapatai az orosz és ukrán mezőnyt jelentősen felhígítanák.