Vágólapra másolva!
Az Európa Liga-szereplést jelentő harmadik hely lesz a tét a Bajnokok Ligája keddi meccsein, az A, a B, a C és a D csoportban ugyanis a továbbjutás kérdése már korábban eldőlt. A 6. fordulóban négy csapat, a Zenit, az Anderlecht, az Ajax és a Manchester City száll harcba, hogy legalább a gyengébbik kupasorozatban folytathassa, de utóbbi csapat esetében nem biztos, hogy igaz a megállapítás. 

Az A csoportból a Porto és a PSG, a B-ből a Schalke és az Arsenal, a C-ből a Málaga és a Milan, a D-ből pedig a Dortmund és a Real már korábban bejutott a nyolcaddöntőbe, és két esetben a harmadik hely is elkelt: az A csoportból a Dinamo Kijev, a B-ből pedig az Olimpiakosz lesz ott az EL legjobb 32 együttese között.

A C jelű négyesben az orosz Zenit és a belga Anderlecht egyaránt négypontos, s ezúttal mindkét gárda idegenben játszik majd. Előbbi a közelmúltban egyre inkább formába lendülő AC Milan, utóbbi a csoportelső Málaga vendége lesz. Ha a Zenit és az Anderlecht között marad a pontazonosság, akkor az egymás elleni eredmények döntenének a sorrendben, de mivel Szentpéterváron és Brüsszelben is 1-0-s hazai siker született, a gólkülönbség rangsorol, ebben jelenleg az orosz csapat áll jobban egyetlen góllal.

A D csoportban az angol bajnok Manchester City három ponttal az utolsó helyen áll, s a négypontos Ajax-szal versenyez az EL-indulást érő harmadik helyért. A szakértők szerint ugyanakkor elképzelhető, hogy a City a jóval kisebb presztízsű EL-ben már nem akar szerepelni, s ehelyett mostantól inkább arra koncentrálna, hogy versenyben maradjon a Premier League megnyeréséért folyó küzdelemben.

Roberto Mancini együttese ráadásul a hétvégén a városi rivális Manchester Uniteddel csap össze hazai környezetben, és egy győzelemmel pontszámban utolérné listavezető ellenfelét. A Skysportsnak nyilatkozva az olasz edző elmondta, az Európa Ligában nem a legerősebb csapattal szerepelne City, ha bejutna, miután a csütörtöki játéknap túl közel van a hétvégéhez. Mancini megjegyzését és a hétvégi derbit figyelembe véve könnyen lehet, hogy már most is pihentetik a legjobbakat, ami növeli a Real otthonában játszó Ajax esélyeit.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló:
A csoport:
Dinamo Zagreb (horvát)-Dinamo Kijev (ukrán) 20.45
Paris Saint-Germain (francia)-FC Porto (portugál) 20.45
A csoport állása:
1. (már továbbjutott) FC Porto 13 pont, 2. (már továbbjutott) Paris Saint-Germain 12, 3. Dinamo Kijev 4, 4. Dinamo Zagreb 0

B csoport:
Montpellier (francia)-FC Schalke 04 (német) 20.45
Olimpiakosz (görög)-Arsenal (angol) 20.45
A csoport állása:
1. (már továbbjutott) Schalke 04 11 pont, 2. (már továbbjutott) Arsenal 10, 3. Olimpiakosz 6, 4. Montpellier 1

C csoport:
Málaga (spanyol)-Anderlecht (belga) 20.45
AC Milan (olasz)-Zenit (orosz) 20.45
A csoport állása:
1. (már továbbjutott) Málaga 11 pont, 2. (már továbbjutott) AC Milan 8, 3. Zenit 4 (5-9), 4. Anderlecht 4 (2-7)

D csoport:
Borussia Dortmund (német)-Manchester City (angol) 20.45
Real Madrid (spanyol)-Ajax (holland) 20.45
A csoport állása:
1. (már továbbjutott) Borussia Dortmund 11 pont, 2. (már továbbjutott) Real Madrid 8, 3. Ajax Amsterdan 4, 4. Manchester City 3