Vágólapra másolva!
Szünet előtt összeverekedtek a játékosok, így a második félidőt le sem játszották a brazil Sao Paulo és az argentin Tigre Copa Sudamericana döntőjén.

Luis Fabiano levegőt szitáló rúgása két pirosat ért

A Sao Paulo szerdán megnyerte története első Copa Sudamericana-döntőjét, miután a gól nélküli első meccs után 2-0-ra nyert a visszavágón. A döntő már az első találkozón is hatalmas csetepatét hozott, és ezúttal sem a gólok miatt volt emlékezetes.

A szünet előtt verekedés tört ki a játékosok között, s a rendőröknek, illetve a biztonsági személyzetnek kellett rendet tennie. A folytatásra ki sem mentek a Tigre focistái, akik állítják: gumibotokkal ütlegelték őket.

"Ketten fegyvert fogtak ránk, a mérkőzés további részét nem voltunk hajlandóak lejátszani" - nyilatkozta Nestor Gorosito, a Tigre vezetőedzője.


A Tigre játékosai szerint ugyanakkor már rögtön a Brazíliába érkezésüktől fogva rosszul bántak.

"Az edzőnkre sörösüvegekkel támadtak, és megakadályozták a csapatot a bemelegítésben" - mondta Martin Galmarini. A 30 éves középpályás állítja, a meccsen vasrudakkal támadtak rájuk, a rendőrség pedig csak 15 perc késéssel érkezett.

"Ez a brazil foci történetének egyik legsötétebb lapja" - jelentette ki Sergio Massa, a Buenos Airestől 20 kilométerre lévő Tigre város polgármestere.

A dél-amerikai fociszövetség szóvivője elmondta, a meccs eredményét nem változtatják meg, de a történtek miatt vizsgálatot indítanak.

A Sao Paulo háromszor nyerte meg a dél-amerikai Bajnokok Ligájának megfelelő Libertadores-kupát, de a második számú sorozatban most először győzött.

Lucas Moura és Osvaldo gólja: