Vágólapra másolva!
Kiváltságos helyzetben vannak karácsony előtt azok, akik futballszurkoló rokonukat, ismerősüket akarják megajándékozni. A sablonos mez-sál kombó helyett vehetnek nekik fehérvári mézesbödönt, szombathelyi ufót, Fradi-vonalzót vagy újpesti kutyakabátot, de a külföldi kluboknál is találni jópár szokatlan tárgyat.

Kreativitásban a magyar fociklubok szemernyit sem maradnak el még a legnagyobb külföldi csapatoktól sem. Bár vészesen közelít a karácsony, nem gond, ha még mindig nincs ötlete - az NB I-es csapatoknak van.

Újpesten például Kabát Péter tabukat nem ismerő új könyve mellett lila kutyaruhát is kapni, mindkettő nagyszerűen mutathat a fa alatt.

Forrás: [origo]

A klubcímerrel ellátott sörnyitő, hűtőmégnes, pénztárca vagy esernyő több csapat boltjában is megtalálható, Dombi Tibor fotójáva ellátott kulcstartót viszont biztosan csak a Loki kínál a rajongóknak, potom ezer forintért. A Videoton akciót is tart a napokban. A csapat csak az utolsó körben búcsúzott az Európa Ligától, addig viszont buzgón számolgattak, talán ezért is árulnak kockás füzetet. A marketingre sokat adó klub hazai terepen szokatlanul széles termékskálával állt elő, melyek közt a szurkoláshoz nélkülözhetetlen hajókürt, és a kevésbé nélkülözhetetlen mézesbödön egyaránt megtalálható.

Fehérvárral ellentétben Kispesten a praktikumot helyezték előtérbe. Nyakkendőt, és hozzá passzoló nyakkendőtűt is árulnak, a csapat tavaszi programját pedig Honvéd-mez formájú, aranycsapatos, vagy épp détáris hűtőmágnessel is kibiggyesztheti. A kevésbé gyakorlatias fanok a címeres hógömböt nézegethetik.

Forrás: [origo]

Miskolcon vigaszt nyújthat az állandóan emelkedő élelmiszerárakra, hogy legalább a Diósgyőr saját márkás kávéját, sörét és zamatos DVTK-vizét fogyaszthatja a drukker. Az esős napokon vízhatlan poncsó, a vizsgaidőszakon szív alakú ceruzahegyező segítheti át az odaadó híveket.

Van miből válogatnia a fradistáknak is: a szurkolási kelléket keresőknek tapsrúd, az új stadionról álmodóknak vonalzó, a konyhában szorgoskodóknak sütőkesztyű jut. De kapható Fradi snack is, amivel az ellenfelek szurkolói sem járnak rosszul, így elmondhatják, hogy megették reggelire a Fradit.

A kisebb csapatok híveinek sem kell aggódniuk. Paksról díszpárnát rendelhet, vagy épp az "NB I-ben a Paksi SE" című könyvet. A Kecskemét cipős utazótáskával és lila és fehér esernyővel készült, a Haladás modern eszközöket kínál, így mobiltokot és ufoid ébresztőórát.

Forrás: [origo]
Ébresztő, Haladás!

A másodosztályú klubok közül a Bajai Labdarúgó SE okozott vaskos meglepetést, a webáruházában a 2009/10-es harmadosztályú bajnokság aranyérmei is kaphatóak. "Személyesen átvehető Baján munkaidőben a Czirfusz F. u. 4.szám alatt" - írják, persze postán is megrendelhető az ereklye. Rendelhető még "sikermez" is, mellyel klubtörténeti rekordként az NB II negyedik helyén végzett a csapat a 10/11-es idényben.

Jégkockatartó, ollókészlet, kismedence

Ha van külföldön lévő ismerőse, aki az ünnepekre tér haza, akár a legnagyobb klubok meghökkentő ajándékai közül is választhat. A Manchester City sok egyéb mellett dugványozót árul a tavaszi kerti munkákat izgattottan váró híveinek.

Forrás: [origo]
Kisásó, kislapát, dugványozó a ManCitytől

A Napoli hintát és kismedencét kínál kertesházban lakó gyerekszurkolóinak, a Real Madrid ollót, a Newcastle United jégkockatartót, a Gift Card Presents pedig Szexi edzőnaptárt. A Colchester United bizarr Rubik-kockájáról és a Liverpool hátborzongató stadionos ingéről már korábban is írt az [origo].