Vágólapra másolva!
Az ünnepek alatt nem sok helyen futballoztak, de azért Anglián kívül Skóciában és Belgiumban is játszottak, így álomcsapatunkba ezekből a ligákból válogattunk. A prímet azért a Premier League játékosai viszik, a védelem tengelyében két spanyollal.

Kapus:

Darren Keet (dél-afrikai, Kortrijk): Az erős középcsapatnak számító Kortrijktól bravúros eredménynek számít, hogy pontot szerzett az FC Bruges otthonában. A gól nélküli döntetlenhez persze az is kellett, hogy a dél-afrikai kapus, Keet megfogjon egy büntetőt.

Hátvédek:

Tom Hateley (angol, Motherwell): A skót csapat jobbhátvédje futballistacsaládból származik, hiszen nagyapja és édesapja is profi labdarúgó volt. Mindketten klasszikus középcsatárként játszottak, míg Tomból jobbhátvéd lett, de azért az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát, amint azt az Aberdeen elleni gólja is bizonyította.

Iván Ramis (spanyol, Wigan Athletic): A Boxing Dayen rendezett, Everton elleni bajnokit kénytelen volt kihagyni a Wigan védője, csapata pedig ki is kapott 2-1-re. Az Aston Villa ellen viszont ott volt a pályán, gólt is szerzett, 3-0-ra győztek.

Chico (spanyol, Swansea City): Továbbra is a spanyol légió vezérletével remekel a walesi együttes a Premier League-ben. Az ünnepek alatti két bajnokin a gólzsák Michu ugyan sérülés miatt nem játszott, de a védelem tengelyében Chico fantasztikusan futballozott, a Reading ellen a meccs legjobbjának is megválasztották.

Patrice Evra (francia, Manchester United): A mostani idény előtt Evrának mindössze két gólja volt a Premier League-ben, az aktuális szezonban viszont már négy találatnál jár. A múlt héten a Newcastle United elleni gólzáporos találkozón is eredményes volt.

Forrás: AFP/Andrew Yates
Evra (b) gólerősen játszik

Középpályások:

Gary Teale (skót, St. Mirren): A szezon első 19 fordulójában a skót kiscsapat jobbszélsője mindössze két gólpasszt adott, azonban az ünnepek alatt remekelt. Az Inverness ellen még csak egy asszisztot osztott ki, de a Dundee United ellen már három átadását követően is gól született.

Michael Carrick (angol, Manchester United): A ManUnited középpályása általában kevésbé látványosan, de nagyon hasznosan futballozik, és nem volt ez másként a múlt heti két bajnokin sem. Főleg a Newcastle United ellen volt elemében, ahol két gólpasszt is kiosztott a megszokott rengeteg labdaszerzés mellett.

Frank Lampard (angol, Chelsea): Az újságok szerint a londoni klub nem fogja meghosszabbítani a rutinos középpályás nyáron lejáró szerződését, pedig Lampard a múlt héten is megmutatta, hogy igazi klasszis. Az Everton elleni találkozót ugyanis az ő két gólja döntötte el.

Forrás: AFP/Ian Kington
Lampard hiányozna a Chelsea-ből

Gareth Bale (walesi, Tottenham): A Spurs trénere, André Villas-Boas szerint a walesi balszélső jelenleg a világ egyik legjobb játékosa. Az biztos, hogy fantasztikus teljesítményre képes - az Aston Villa elleni mesterhármasa bizonyíték erre. Más kérdés, hogy a Sunderland ellen ugyanakkor megkapta ötödik sárga lapját az idényben műesés miatt.

Csatárok:

Theo Walcott (angol, Arsenal): Az Arsenal szurkolói úgy érezhették a Newcastle elleni bajnokin, mintha időutazáson vettek volna részt, hiszen Theo Walcott Thierry Henryt idézte. A szélsőből középcsatárrá avanzsált játékos mesterhármast ért el, és első gólja pont olyan volt, mintha Henry rúgta volna - hajszálpontos csavarás a hosszú sarokba.

Forrás: AFP/Glyn Kirk
Walcottból középcsatár lett

Kenwyne Jones (trinidadi, Stoke City): A Premier League legharcosabb csapatának tartott együttest sok kritika éri amiatt, hogy sokszor a klasszikus angol hagyományoknak megfelelő, "ívelgetős" futballt játszanak, de amíg ez eredményes, addig nem változtatnak. A középcsatár Jones mindenesetre ennek a taktikának köszönhetően szerzett három gólt két meccsen.

www.globalsoccerapp.com