Vágólapra másolva!
A Bundesligában kilenc gólnál tartó Szalai Ádámot a német Kicker terjedelmes interjúban faggatta kiváló őszi formájáról és a terveiről. A válogatott csatár a vezetőedző Thomas Tuchel kulcsszerepét ecsetelte, de nem volt hajlandó nagy célokról beszélni sem egyénileg sem a Mainz szintjén.

"Egyáltalán nem gondolkodok a topklubok ajánlatain" - válaszolta a magyar csatár arra a felvetésre, hogy felkeltette a nagycsapatok érdeklődését, ezért bánhatja, hogy a nyáron hosszabbított a Mainznál. "Nagyon boldog vagyok, hogy meghosszabbítottam a szerződésem."

A Bundesligában hatodik, a Német Kupában negyeddöntős Mainz 2013-as céljairól csak óvatosan volt hajlandó nyilatkozni. "Úgy dolgozunk tovább, ahogy már évek óta tesszük, és nem gondolunk az EL-szereplésre vagy a berlini kupadöntőre."

Szalai az őt a Mainzhoz vivő Thomas Tuchel szerepére is kitért. "Hogy ő lenne a tökéletes edző számomra? Ezt inkább nem mondanám, mert komikusan hangzana. Egyike a számomra legfontosabb embereknek. Ő adta meg a lehetőséget, hogy a Bundesligában játsszak, és fejlődjek, amióta profi vagyok, mindig vele dolgoztam. Mindenki láthatja, hogy mit ért el vele az elmúlt években a Mainz. Ahogy kihozza belőlünk a legjobbat, ahogy felkészít, az egyszerűen tökéletes. Amikor valami nem stimmel nálam, ő az első, aki észreveszi, és megmondja, mi a gond. Ez rengeteget segít."

A magyar válogatott csatárt az öccséről, Szalai Vilmosról is faggatták, kérdezvén, mikor követi őt a Mainzba. "Nem lehet mindenki Bundesliga-játékos, Vili 22 évesen a másodosztályú Mezőkövesd focistája."