Vágólapra másolva!
Immár biztos, hogy edzőcsere lesz a Videotonnál a napokban, a kérdés csak az, ki érkezik majd a New York Red Bullshoz csábított Paulo Sousa helyére. A hírek szerint Sérgio Conceicao lehet a befutó, aki egy portugál sajtóhír szerint már le is mondott eddigi klubjánál.

"Elválunk egymástól. A sikeres őszi szezon után, és a csapat töretlen szakmai fejlődése közepette sajnálattal kell hírt adnunk arról, hogy a Videoton vezetése és Paulo Sousa vezetőedző szerződést bontott" - írta a klub honlapja. "Paulo Sousa családi okokból döntött úgy, hogy távozik csapatunktól."

A klub napokon belül bejelenti döntését az új vezetőedző személyéről. A Csakfoci.hu úgy tudja, már ki is szemelték az utódot, a jelenleg a portugál első osztály nyolcadik helyén álló Olhanense edzőjét, Sérgio Conceicaót.

Az értesüléssel egybevág a portugál A Bola híre, mely szerint a tréner hétfőn lemondott az Olhanense vezetőedzői pozíciójáról.

"Sousára azért esett a választásunk, mert a portugál futballstílus közelebb állt a magyar tradíciókhoz, mint mondjuk a német" - mondta Kovács Ferenc, a Videoton tiszteletbeli elnöke a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. Ennek értelmében egy újabb portugál tréner logikus választás lenne.

"Sousa szenvedélyes és áldozatos munkát végzett, melynek eredményei önmagukért beszélnek" - írja a klub honlapja. "A Videoton Paulo Sousa szakmai vezetésének és maximalizmusának köszönhetően térhetett vissza az európai labdarúgás felső mezőnyébe."

Az utódjelölt az 56-szoros portugál válogatott Conceicao a Lazióval KEK-győztes volt, játszott a Parmában, az Interben és a Portóban is, Európa-bajnoki bronzérmes.