Vágólapra másolva!
A január elején térdszalagszakadást szenvedett Gera Zoltánt hétfőn megműtötték Belgiumban. A West Bromwich középpályásának hat hétig térdrögzítőt kell viselnie, és várhatóan hat hónap kihagyás vár rá.

"Természetesen még elég fáradt vagyok, de ez ilyenkor természetes, mint ahogy az is, hogy megvannak a műtét utáni fájdalmaim is" - nyilatkozta a Csakfoci.hu-nak Gera Zoltán, akit az orvosok megnyugtattak, hogy minden rendben zajlott a műtét alatt, amelynek során pótolták az elszakadt keresztszalagot a futballista térdében.

"Azt nem lehet megmondani, mi okozhatta a szakadást, az biztos, hogy már lazább volt a szalag a térdemben, de a futballban sajnos egyébként is benne vannak az ilyen sérülések" - folytatta a 77-szeres válogatott játékos, hozzátéve, hogy a tervek szerint már ma elhagyja a kórházat, és visszautazik Angliába.

Forrás: AFP/Ian Kington

A klubtól a focistát elkísérte egy munkatárs Belgiumba, és segíti abban, hogy zökkenőmentes legyen számára az utazás. "Egyelőre annyit tudok, hogy hat hétig térdrögzítőt kell majd viselnem. Mankóval közlekedhetek, de elsősorban pihennem kell sokat. Arra kell még figyelnem, hogy lehetőség szerint minél kevésbé gyengüljön le az izomzat, mert ez természetes velejárója a műtétnek és az utána következő időszaknak. Fontos, hogy ilyenkor is valamennyire mozgásban maradjon a lábam, így erre vonatkozóan biztosan kapok majd pontos kezelési instrukciókat" - nyilatkozta Gera.