Vágólapra másolva!
Nem tudni, mi lesz a sorsa a Budapest Honvéd labdarúgócsapata új szerzeményének. Davide Lanzafame ugyanis érintett az olaszországi bundabotrányban, vallomásában elismerte, hogy hat-hétezer eurót kapott egy mérkőzés után. A magyar klub hisz az ártatlanságában, az olasz szövetség még nem ítélte el.

Davide Lanzafame a múlt héten szerződött a Bp. Honvéd együtteséhez, ám a Nemzeti Sport szerint az olasz csatár játékjogát hamarosan felfüggeszti az Olasz Labdarúgó Szövetség.

A játékos ugyanis érintett lehet az olaszországi bundaügyben, az ügyészségnek tett tanúvallomásából kiderül, a 2008-as Bari-Treviso (0-1) és a 2009-es Salernitana-Bari (3-2) elcsalt meccsek után pénzt kapott.

"A Treviso elleni mérkőzés hetének első napján valaki megkeresett a csapat öregjei közül. Rajcic, Santoruvo és Marco Esposito egyenként ment oda a játékosokhoz azzal, hogy a vendégek győzelmét elősegítve manipuláljuk a mérkőzés végeredményét. Anyagi ellenszolgáltatást ígértek, de esetemben nem nevezték meg az összeget. Én abban az idényben harminchét mérkőzésen játszottam, és így az egyezség sikere érdekében nem hagyhattak ki. A következő hétfőn az öltözőben Rajcic és Santoruvo hozták az elosztandó pénzt, nekem hat- vagy hétezer eurót fizettek ki" - idézte Lanzafame állítólagos tanúvallomását a sportnapilap.

A 63 Serie A-mérkőzésen játszó, korábban a Juventus, a Bari, a Palermo, a Parma, a Brescia és a Catania mezét is viselő, huszonöt esztendős támadó tavaly ősszel a másodosztályú Grossetóban szerepelt.

A Budapest Honvéd vezetősége közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy "az interneten elérhető, állítólag az olasz törvények megsértésével kiszivárogtatott, állítólagos vallomás részletekből nekünk ítélkezni nem szabad."

"A Budapest Honvéd FC kivétel nélkül elítél minden olyan tevékenységet, amely akármilyen módon, akárhol, akármikor illegális módon befolyásolja egy labdarúgó mérkőzés eredményét, kimenetelét vagy a meccs akármelyik mozzanatát. Ugyan játékosunk elmondása szerint ő ebben az esetben az áldozat szerepét játszotta mi nem kívánunk állást foglalni addig, amíg az illetékes szervektől autentikus, számunkra is értékelhető választ kapunk a játékossal kapcsolatban. Minden eshetőségre felkészülve, de semmit sem elhamarkodva szeretnénk igazságos és erkölcsös döntést hozni. Tisztában vagyunk azzal a felelősséggel, amivel magunknak és a magyar labdarúgásnak tartozunk."