Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Fellebbviteli Bizottsága nem változtatott a Magyarország-Románia vb-selejtezőt érintő korábbi döntésén, így zárt kapuk mögött kerül sor a mérkőzésre.

A FIFA azért hozta meg a döntést, mert tavaly augusztusban, az Izrael elleni barátságos meccsen szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel. Az MLSZ-re akkor 40 ezer svájci frankos bírságot is kiszabtak..

A FIFA céljaival egyetértve, de az ítélet arányosságát és a szankciók célravezetőségét továbbra is vitatva, az MLSZ a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul az ítélettel szemben, kimerítve ezzel valamennyi rendelkezésére álló jogorvoslati fórum lehetőségét, írja a magyar szövetség honlapja.

Az MLSZ a szurkolói képviseletekkel készül egyezkedni arról, hogy milyen módon tudnak és kívánnak a mérkőzés sikeres megvívásához segítséget nyújtani a válogatottnak. Korábban arról lehetett hallani, hogy az Ötvenhatosok terén kivetítőn nézhetik majd a meccset azok, akik a FIFA döntése miatt a stadionba nem jutnak be.