Vágólapra másolva!
Vukasin Poleksic, a Debrecen montengrói kapusa az angol Telegraphnak adott interjúban úgy fogalmazott, kicsinálták azok az elmúlt napokban megjelent újságcikkek, amelyek arról szóltak, hogy bundázásra próbálták rávenni a 2009-es Liverpool elleni BL-meccs előtt.

Poleksic már letöltötte az UEFA által kiszabott kétéves letiltását, amiért nem jelentette, hogy meg akarták megvesztegetni, de a neve ismét előkerült, mert több lap is megszellőztette, hogy a 2009-es Liverpool-Debrecen (1-0) BL-csoportmeccs előtt megkeresték, hogy legalább három gólnak kell születnie.

A montenegrói kapus a Telegraphnak nyilatkozva azt mondta, a 2007/2008-as szezonban megvolt a lehetősége, hogy az angol Portsmouth-hoz igazoljon, de azt választotta, hogy marad, mert a Bajnokok Ligájában szeretett volna játszani. "Utóbb kiderült, hiba volt így dönteni, hiszen két évre eltiltottak. Ki tudja, ha eligazolok, talán máshogy alakulnak a dolgok" - mondta Poleksic, aki csak a feleségének árulta el az ominózus megkeresést, aki azt tanácsolta neki, hogy ne mondja el a dolgot másoknak, mert nincs bizonyítéka.

Poleksic elismerte, kissé naiv volt, mert a rendőrségnek nem akart hazudni, elmesélte a megkeresést, amivel végül magát hozta bajba. "Ha azt mondom a rendőröknek, hogy nem hívott senki, nincs semmi bizonyíték ellenem, és menjenek a fenébe, akkor megúszhattam volna az eltiltást. Az eltiltás első két hónapjában magam alatt voltam, nem hittem el, hogy ez velem történik, nem tudtam aludni, és úgy éreztem, mindent elvesztettem. Az is megfordult a fejemben, hogy abbahagyom, mert nem csináltam semmit, a nevem mégis folyton az újságokban szerepelt, az emberek pedig furcsán néztek rám, mintha bűnöző lennék".

Arra a kérdésre, hogy a magyar futballban nagyobb-e a korrupció, mint máshol, a 2006 óta Magyarországon légióskodó Poleskic annyit felelt, nem tudja, de az nagyon zavarta, hogy az elmúlt napokban a képeivel voltak tele a lapok, és úgy fogalmazott, kicsinálták őt az újságcikkek. Azt mondta, nemzetisége miatt szemelhették ki őt, mert a fogadási csalásokra szakosodott bűnbandában főleg szlávok voltak, akik a nyelv miatt vele könnyebben szót érthettek.

Poleksic azt tanácsolja a többi játékosnak, hogy ha olyan esetbe kerülnek, mint ő, forduljanak a klubvezetőkhöz vagy a rendőrséghez, mert bajba kerülhetnek, ha nem jelentik a megkeresést. Szerinte aki manipulálni akarja az eredményeket, annak bűnhődnie kell, mert az nem tesz jót a futballnak, ha az emberek tudják előre, mi lesz egy meccs kimenetele.