Vágólapra másolva!
A korábbi tizennnyolcszoros amerikai válogatott focista, Robbie Rogers bevallotta, hogy meleg.

A Leeds United korábbi játékosa legutóbb a harmadosztályú Stevenage játékosa volt, de úgy döntött, 25 évesen hátat fordít a labdarúgásnak.

"A titkok belülről kínozzák az embert. Az emberek szeretnek az őszinteségről prédikálni, hogy az milyen egyszerű dolog. De próbálja meg valaki a szeretteinek 25 év után elmagyarázni, hogy a saját neméhez vonzódik. Próbáld meggyőzni magad arról, hogy a teremtő a lehető legjobb utat szánja neked, annak ellenére, hogy másképp lettél nevelve. Sosem fogom elfelejteni a barátaim, akikre a futball révén szert tettem, és és azokat, akik támogattak, miután megtudták a titkom" - mondta Rogers.

Gordon Taylor, az angol hivatásos futballisták szervezetének (PFA) ügyvezető igazgatója azon sajnálkozott, hogy Rogers a visszavonulása után jelentette csak be, hogy meleg. "Ez egy kísérleti időszak, és az lenne az ideális, ha lenne olyan játékos, aki még aktív játékosként vállalná fel a másságát. Tudjuk, hogy a többség inkább megtartja magának a titkát, de azt szeretnénk, ha minden játékosnak nyugodt környezetet tudnánk biztosítani a szexuális beállítottságtól, a vallási hovatartozástól és a bőszíntől függetlenül".

Az angol szövetséget képviselő Darren Bailey ehhez annyit tett hozzá, igyekeznek felvenni a kapcsolatot Rogersszel, hogy a támogatásukról biztosítsák, akár végleges a döntése, akár még visszatér a futballba.