Vágólapra másolva!
Andrea Stramaccioni, az Inter labdarúgócsapatának vezetőedzője megerősítette, hogy a súlyos sérülést szenvedett Diego Milito pótlására próbajátékra Milánóba hívta a korábbi 91-szeres norvég válogatott John Carew-t. De rajta kívül még számos szabadügynökkel tárgyalt a klub.

Diego Milito még a CFR Cluj elleni Európa Liga-mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, és az egyre jobb formába lendülő támadó helyére mindenképpen igazolna valakit az Inter. A szakvezetés ráadásul olyan rutinos, de szabad játékosban gondolkodik, aki a bajnokságban és a nemzetközi kupában is segíthet, így aztán körülnézett a játékospiacon.

Úgy tűnik, a megoldást Carew jelentheti, akivel egy év után a nyáron szakított a West Ham United. A center korábban megfordult a Rosenborg, a Valencia, az AS Roma, a Besiktas, a Lyon, az Aston Villa és a Stoke City csapataiban is, de Stramaccioni szerint vaktában nem érdemes szerződtetni, ezért inkább tesztelné.

Forrás: AFP/Olly Greenwood

"Milito sérülése miatt muszáj volt körülnéznünk, hátha találunk egy olyan játékost, aki megfelel a célnak. Beszéltünk több szabadon igazolható játékossal, de a lehetőségeink korlátozottak voltak" - nyilatkozta Stramaccioni a klub honlapján.

A klub első kiszemeltje a nyáron a Málagából visszavonuló Ruud van Nistelrooy volt, aki nemet mondott, de a csapat tárgyalt olyan játékosokkal is, mint a görög Európa-bajnok Angelosz Hariszteasz (aki inkább a szaúdi Al-Naszrt választotta), a Nyeftcsi Bakuból tavaly januárban távozó és azóta nem játszó belga Émile Mpenza vagy a Barnsleytól egy hónapja kirúgott egyiptomi Mido.

A Gazzetta szerint Carew 300 ezer euróért szerződhet Milánóba.