Vágólapra másolva!
A magyar focibajnokságba nyolc év után visszatérő Juhász Roland az NB I-et jobbnak látja a korábbiakhoz képest. A Videoton védője a javulást elsősorban a légiósokkal magyarázza, szerinte jobb körítéssel a hazai liga közel járhatna a belga élvonalhoz.

"Sokat javult a színvonal, és ezt még úgy is meg tudom állapítani, hogy régóta nem játszottam bajnoki meccset itthon" - mondta a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának adott interjúban Juhász, aki utoljára 2005 augusztusában az MTK-ban játszott az NB I-ben.

A válogatott védőnek a legszembetűnőbb változás a külföldiek között van. "Feltűnő, hogy jóval több a légiós, és anélkül, hogy bárkit is meg akarnék bántani a régiek közül, úgy látom, ebből a szempontból javult a minőség is, manapság jobb külföldi focisták játszanak az NB I-ben. Ennek van azért hátránya is, például az, hogy kiszorítják a bizonyítási lehetőségre váró fiatalokat, de legalább valódi erősítést jelentenek csapataik számára."

Juhász szerint a hazai színvonallal nincs gond, és ha a meccsek körítése javulna lenne, sokkal eladhatóbbá válhatna az NB I. "Belgiumban is vannak gyengébb mérkőzések, de ezeket jobban fogadja a közönség, mert más a meccsek tálalása, pozitívabb a labdarúgást körülvevő közeg. Ha valamiben érezhetően előrébb járnak a belgák, akkor az nem a színvonal, hanem az említett körítés."

Az Anderlechtből igazolt 29 éves focista elmondta, a Videoton hasonló rendszerben játszik, mint az Anderlecht, ezért taktikai téren nincs lemaradása, könnyen ment neki a váltás.

Juhász az eddigi egyetlen tavaszi bajnokin nem került be a Videoton keretébe. A Honvéd elleni találkozón Egervári Sándorral is találkozott, de a válogatottba kerülési esélyeiről nem esett szó köztük.