Vágólapra másolva!
Nagy vitát váltott ki Cuneyt Cakir tevékenysége a Manchester United-Real Madrid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján, amelyen Nani véleményes kiállításával gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás sorsát. A török játékvezető újabb kőkemény csatát kapott, ő vezeti a március 22-i, zágrábi horvát-szerb vb-selejtezőt.

A 36 éves Cuneyt Cakir kapta a március 22-i, zágrábi Horvátország-Szerbiai világbajnoki selejtezőt, noha az utóbbi hetek legnagyobb port kavart ítéletét éppen a török játékvezető hozta meg.

Cakir a március 5-i, Manchester United-Real Madrid mérkőzésen kulcsszereplővé lépett elő, miután 1-0-s hazai vezetésnél egy véleményes döntést felvállalva kiállította a manchesteri Nanit, a spanyolok pedig fordítottak 2-1-re és továbbjutottak.

A horvát-szerb csata a két ország közötti politikai helyzet miatt különösen nehéznek ígérkezik, de a horvátok remélik, ha Luka Modricnak szerencsét hozott a Real színeiben, akkor a válogatott középpályás és a játékvezető közös fellépése ismét jó kabala lesz.

A vb-selejtezők A csoportját négy forduló után Belgium vezeti 10 ponttal, jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzi a szintén tízpontos horvátokat, Szerbia és Macedónia egyaránt négy-négy ponttal a 3-4. helyen áll.

A zárt kapuk mögött rendezendő magyar-román összecsapás játékvezetője a német Wolfgang Stark lesz.