Vágólapra másolva!
Pénteken délben az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni központjában kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőit. A slágermeccs a Bayern München-Juventus párharc lehet, de a PSG-Barcelona csata is izgalmasnak ígérkezik.

Steve McManaman korábbi angol válogatott klasszis sorsolta ki a párokat Nyonbans, ami azért is érdekes, mert 17 év után először nem szerepelt a legjobb nyolc között angol csapat a BL-ben.

A Real Madrid egykori szélsője először a Málagát húzta ki, amelynek ellenfele a német bajnok Borussia Dortmund lesz. A második párharcban korábbi csapatát, a Realt sorsolta össze a Wesley Sneijderrel és Didier Drogbával megerősített Galatasarayjal. A Paris Saint-Germain a Barcelona ellen bizonyíthatja, hogy felnőtt a nagycsapatok szintjére, Zlatan Ibrahimovic pedig volt klubja ellen szerepelhet. Talán az utolsó párharc a legkiegyenlítettebb, a Bayern München ugyanis az olasz bajnok Juventust kapta.

Forrás: AFP/Josep Lago
Messi és Ibrahimovic 2009-ben a Barcelonában AFP/Josep Lago

A párosítások:
Málaga (spanyol) - Borussia Dortmund (német)
Real Madrid (spanyol) - Galatasaray (török)
Paris Saint-Germain (francia) - Barcelona (spanyol)
Bayern München (német) - Juventus (olasz)

Az első mérkőzéseket április 2-án és 3-án, a visszavágókat április 9-én és 10-én bonyolítják le, az elől szereplő csapatok játsszák otthon az első meccset.

A legjobb nyolc között már nem voltak korlátozások, tehát azonos nemzetiségbeli és azonos csoportban szerepelt csapatok is összekerülhettek, és ezúttal már kiemelés sem volt.