Vágólapra másolva!
Francesco Totti, az AS Roma sztárja nem zárja ki visszatérését az olasz labdarúgó-válogatottba.

A 36 éves futballista legutóbb a 2006-ban a franciák ellen büntetőpárbajban megnyert világbajnoki döntőben húzta magára a válogatott mezt, majd lemondott a csapattagságról. A 2010-es vb-re szívesen visszatért volna, de akkor formahanyatlása miatt végül nem hívták be a keretbe.

Cesare Prandelli szövetségi kapitány hétfőn úgy nyilatkozott a Roma csapatkapitányáról, hogy elgondolkodik Totti esetleges szerepvállalásáról a 2014-es brazíliai vb-n, ha tartja jelenlegi kiváló formáját.

Forrás: AFP/Tiziana Fabi

"Nagyon elégedetté tettek Prandelli szavai, de ki tudja, mi lesz 2014-ben. Majd akkor meglátjuk" - mondta Totti, aki vasárnap legszebb napjait idézte a Parma ellen 2-0-ra megnyert bajnokin, melyen gólt lőtt, és briliáns technikai megoldásokkal szolgálta ki társait.

"Egy olyan játékos esetében, akinek ilyen tehetsége és karaktere van, ráadásul olyan magas szinten tud játszani, mint Francesco, teljesen természetes, hogy a szakvezető nem írja le végleg" - mondta Gianluigi Buffon, az olaszok világbajnok kapusa, aki a válogatottal a csütörtöki, brazilok elleni barátságos találkozóra, illetve a jövő keddi, máltai vb-selejtezőre készül.

Totti vasárnap szabadrúgásból volt eredményes, ezzel lehagyta a Serie A örökranglistáján a svéd Gunnar Nordahlt, és 226 találatával immár egyedül áll a második helyen. Az örökranglistát Silvio Piola vezeti, ő 1929 és 1954 között 274 gólt szerzett.