Vágólapra másolva!
A Ferencváros 3-1-es győzelmet aratott a vendéglátó Eger felett a labdarúgó Ligakupa elődöntős párharcának első, szerdai mérkőzésén, így kedvező helyzetből várja a hazai visszavágót.

A találkozót Vácon rendezték, mivel az egri klub pályáján nincs világítás. Az Eger Mecinovic fejesével szerzett vezetést, amely a hálóig ugyan nem jutott el, de a tévéfelvétel alapján a gólvonalon átjutott.

A Fradi szintén egy fejesgóllal egyenlített, Orosz beadása után Jenner bevetődve bólintott a léc alá, majd egy perccel később Aborah is betalált, így már a zöld-fehérek vezettek.

Az 53. percben Cukic lövése elől valósággal elugrott Sztankó, így már 3-1-re vezetett az FTC. Az Eger még szépíthetett volna, de Németh Norbert tizenegyesét Ranilovic kitolta. A visszavágót szombaton 18 órakor rendezik Budapesten.


Ligakupa, elődöntő, első mérkőzés:

Egri FC - Ferencváros 1-3 (1-2)
Eger:
Sztankó - Balog Zs., Szabó B. (Farkas Á., 62.), Mecinovic, Vidovic - Albert, Buac, Németh N., Horváth Z. (Palásthy, 66.) - Koós (Preklet, 71.), Pavicevic.
FTC: Ranilovic - Somalia, Klein, Gyömbér, Sváb - Cukic, Józsi - Jenner (Jovanovic, 62.), Aborah (Leonardo, 55.), Orosz - Peric.
gól: Mecinovic (22.), ill. Jenner (35.), Aborah (36.), Cukic (53.)
sárga lap: Horváth Z. (24.), Preklet (87.), Peric (90.)

A másik párharcban a címvédő Videoton a Péccsel játszik a döntőbe kerülésért.