Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs az elvesztett pontok miatt dühöngött, több játékos pedig szabálytalan román gólokról beszélt a 2-2-es döntetlennel végződött magyar-román vb-selejtező után. A focisták úgy érzik, hogy így elbukni egy győzelmet rosszabb, mint ha kikaptak volna, és bár nem először történt ilyen a csapattal, Király Gábor szerint nem vagyunk örök vesztesek.

Egy percet kellett volna kihúznia a válogatottnak ahhoz, hogy megtörje a harminckét éves átkot, és legyőzze Romániát, a csereként beállt Chipciu gólja azonban azt jelenti, hogy Egervári Sándor csapatának be kellett érnie egy ponttal.

Érthető, hogy a második magyar gólt szerző Dzsudzsák Balázs nagyon csalódottan nyilatkozott a meccs után. "Ugyanazt a hibát követjük el állandóan, említhetem a svédek elleni meccset 2009-ből, amikor a 93. percben kapott góllal vesztettünk, és most itt van ez a vb-selejtező, amikor szerintem ugyanúgy kikaptunk. Erre a döntetlenre nem tudok úgy tekinteni, hogy nyertünk egy pontot, sokkal inkább azt érzem, hogy vesztettünk kettőt, hiszen győzelem esetén 12 pontunk lenne, és lépéselőnyben lennénk a riválisokkal szemben" - mondta a balszélső.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Dzsudzsák itt még ünnepelt. A képre kattintva galéria nyílik!

Dzsudzsák azért büszke a csapatra, amely szerinte végre valóban játszotta a focit, és jobb is volt az ellenfélnél, megérdemelten vezetett, egészen a 92. percig. "Úgy is mondhatom, vezettünk a semmiért. Mindig mondjuk, hogy majd legyőzzük őket idegenben, de most nem tudok ennyire előre tekinteni, egyelőre nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt. Most majd agyalhatunk azon, hogy mit kell kijavítani, pedig ez nem kijavítás kérdése, egyszerűen koncentrálni kellett volna az utolsó pillanatig. 91 és fél percig jelesre vizsgáztunk, aztán lerontottuk hármasra vagy négyesre".

Dzsudzsák szerint az egy pontot legalább nem szerencsével, alárendelt szerepet játszva szerezte meg a magyar csapat, amely a szebbik arcát mutatta meg. A büntetőről annyit mondott, nem volt kérdés, hogy ő lövi, mivel Gera Zoltánnal korábban leosztották a tizenegyeseket, és a csapatkapitány sérülés miatt most nem volt itt, de egyébként is Dzsudzsák jött volna a sorban, mert Gera vállalta - és lőtte be - az utolsó tizenegyest, még a törökök elleni őszi selejtezőn. Az ötvenegyedik válogatott meccsén tizenegyedik gólját szerző szélső megköszönte a meccset a stadion mellett követő szurkolók biztatását, amely behallatszott, és azt reméli, nem csalódtak bennük.

Csak szabálytalanságok árán tudtak gólt szerezni

Pintér Ádám szerint a románok egy pontot sem érdemeltek volna. "Mind a két góljuk előtt szabálytalanság történt, az elsőnél les volt, a másodiknál a Varga Józsit hátulról faultolták. Úgy éreztük belül, hogy uraljuk a meccset, ők pedig csak szabálytalanságok árán tudtak gólt szerezni, sajnos a bíró nem döntött jól. Kisegítettük egymást a pályán, jól teljesített a csapat, ezért is vagyunk dühösek a 2-2 miatt. De a mai teljesítményünkre azért lehet építeni, mert jobbak voltunk, mint a román csapat. Azt gondolom, hogy akár idegenben is meg tudjuk őket verni. Egervári Sándor csak pozitív dolgot mondott az öltözőben, most már a török meccsre kell koncentrálni, és ott kell javítani, szerintem képesek is vagyunk rá" - tekintett előre a Zaragozában profiskodó középpályás.

"Fölösleges lenne a bíróra fogni a román gólokat, az viszont más kérdés, hogy az én véleményem szerint is mindkét gólt szabálytalanság előzte meg" - emlékezett vissza a román gólokra Korcsmár Zsolt. "A pályán úgy éreztem, hogy az első gólt félméteresnél is nagyobb les előzte meg, mert már nagyon mögöttünk volt a román játékos. Ebben a pánikhelyzetben próbáltam szerelni, de nem sikerült sajnos. A második gólnál úgy láttam, hogy az ellenfél rálökte Varga Józsit Mészáros Norbira. Kíváncsi leszek a visszajátszásokra."

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Pintér Szalait vigasztalta a meccs után. A képre kattintva galéria nyílik!

Korcsmárnak tetszett a szurkolók kinti őrjöngése. "Én nagyon örültem, hogy hallottam őket. Még így is nagy hangzavart tudnak csapni, hogy több száz méterre voltak a stadiontól. Nekem erőt adott a támogatásuk, köszönöm nekik, hogy eljöttek.

Király Gábornak hiányzott az igazi stadionhangulat, de örült a kinti szurkolásnak, és a góloknál az újságírók ujjongását is hallotta. "Ami pozitívum volt, hogy jobban hallottuk egymás utasításait, viszont lehet, a közönség az utolsó pillanatokban átsegített volna minket a holtponton."

Pedig tudtuk, hogy a románok erősek a végén

Az 1860 München kapusa úgy érzi, győzelmet engedett ki a kezéből a válogatott a verhető románok ellen. "Nem vagyunk örök vesztesek, nem emiatt kaptunk gólt a végén. Fontos pontot szereztünk, mert egy felszálló ágban lévő román válogatottal játszottunk. Volt néhány számunkra is szokatlan szituáció, gondolok itt elsősorban a zárt kapura, de említhetném a mély talajt és a nagy szelet is, de ennek ellenére 2-1-es vezetésről már be kellett volna zsebelni a három pontot".

Király a döntetlent hozó második román gólról azt mondta, miután Varga és Mészáros ütközött, nem látta tisztán a labdát, és a lövés olyan közelről jött, hogy bár próbált reagálni, de nem tudott védeni. "A románok sok gólt szereztek a 90. perc után, próbáltunk a meccs utolsó fázisára koncentrálni, mégis megtörtént a baj. Bosszantó, de azt kell szem előtt tartanunk, hogy nem nőtt a távolság a magyar és a román csapat között. A törökök ellen, kedden nehéz lesz, mert felcsillant számukra a reménysugár, hogy utolérhetik mindkét csapatot".

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Király végig irányította, biztatta a társakat a kapuból. A képre kattintva galéria nyílik!

Szalai Ádámot láthatóan megviselte a döntetlen, szomorúan formálta a szavakat. "Nehéz okosat mondani, még a történtek hatása alatt vagyok. A játék képe alapján győzelmet érdemeltünk volna, 1-0-nál helyzetem volt nekem is, eldönthettük volna a mérkőzést. Nem tudnék sok pozitívumot találni ebben az eredményben, de kedden jön a következő meccs, és idegenben pontot, pontokat kell szereznünk, ez az egyetlen megoldás" - nyilatkozta a Mainz csatára.

A Haladás játékosa, Halmosi Péter a 90. percben állt be Dzsudzsák Balázs helyére, így ő is a pályán volt akkor, amikor megszerezte a döntetlent érő gólt a román csapat. "Az öltözőben a hangulat nem volt valami jó, azt beszéltük, hogy ez rosszabb, mint ha kikaptunk volna, annak ellenére, hogy nem kaptunk ki. A második félidőben a románoknak jóformán nem is volt kapura lövésük, lehetett érezni, hogy uraljuk a mérkőzést, nekünk voltak helyzeteink. Nem örülünk, hogy egy ilyen meccset nem tudtunk megnyerni" - nyilatkozta a 33 éves balszélső, aki szerint ezek után "sajnos" bravúrt kell elérni Törökországban. "Ettől a román csapattól kint sem kell félni, és messze van még a vb-selejtezősorozat vége" - tette hozzá.

Az újonc jobban izgult, amikor interjút adott

Hajnal Tamás leginkább azért volt csalódott az eredmény miatt, mert veszélyesebb, támadóbb szellemű román csapatra számított. "Jól játszottunk, több helyzetet is kidolgoztunk, sajnos a hajrában magunkra húztuk az ellenfelet, lemondtunk arról, hogy kontrákkal félelemben tartsuk őket. Igaz, még így sem volt helyzetünk, nem volt óriási nyomás, és a stuttgarti csapattársam, Alexandru Maxim elismerte, hogy ráugrott a védőnk hátára a második góljuk előtt. Ez a meccs megmutatta, hogy képesek lehetünk a románokat idegenben megverni, de előbb a keddi, törökök elleni csatára figyelünk, ahol minimum egy pontot szeretnénk."

A Videoton fiatal tehetsége, Kovács István a 80. percben állt be Hajnal helyére, és így már ő is elmondhatja magáról, hogy szerepelt a magyar válogatottban. "Szerettem volna győzelemmel debütálni, sajnos ez most nem sikerült" - nyilatkozta a támadó, aki március 27-én lesz 21 éves. "Ez a döntetlen felért egy vereséggel, de profi sportolók lévén ezeken túl kell tennünk magukat. Még mindig mi vagyunk a második helyen a csoportban, de ezentúl bravúrokra is szükség lesz még" - folytatta Kovács, hozzátéve, nap mint nap azért dolgozik, hogy bebizonyítsa, helye van a válogatottban. "Ma sajnos nem sikerült maradandót alkotnom, de remélem, hogy a jövőben ez is sorra kerül."

Az [origo] kérdésére, hogy volt-e benne drukk a beállása előtt, mosolyogva így válaszolt: "Nem izgultam, itt most jobban izgulok előttetek, ha tegeződhetünk. A pályán érzem otthon magam, ezért örültem a lehetőségnek."