Vágólapra másolva!
0-0-s döntetlennel ért véget a Ferencváros és a román CFR Cluj futballmérkőzése, amely az 1974 óta használt Albert-stadion utolsó sportesemény volt.

A Fradi partnere lett a Kolozsvár

Eredmény, barátságos mérkőzés:
Ferencváros - CFR Cluj (román) 0-0
Albert-stadion, 7000 néző
v.: Szabó Zs.
Ferencváros: Ranilovic (Kunsági, a szünetben) - Jovanovic, Dragóner (Pantelisz, 29.), Balog Z., Keller (Birtalan, 29.) - Rósa D. (Simita, 29.), Lipcsei (Vass M., 14.), Csilus, Lisztes (Nehéz, 29.) - Gárdos, Hakola
CFR Cluj: Felgueiras (Stancioiu, a szünetben) - Ivo Pinto (Panin, 14.), Maftei (Cadú, a szünetben), Piccolo (Nuno Diogo, 42.), Rada (Sané, 39.) - Godemeche, Muresan, Muniru, Rui Pedro - Kapetanosz, Deac

A szervezők előtte egy félórás gálaprogrammal kedveskedtek a hideg idő ellenére kilátogatott mintegy hatezer nézőnek. Először videokivetítőkön korabeli filmfelvételek segítségével elevenítették fel a zöld-fehér csapat több mint 110 éves történetének emlékezetesebb momentumait, Schlosser Imre cseleitől a Bajnokok Ligája-szereplésen át a legutóbbi, 2004-es bajnoki címig.

Ezt követően egy rezesbanda és a Zöld Sas vezetésével a klub szakosztályainak képviselői vonultak a pályára. Többek között olyan bajnokok is tiszteletüket tették a gyepen, mint az olimpiai aranyérmes birkózó, Sike András, a labdarúgó Szűcs Lajos, a tornász Magyar Zoltán vagy az 1995-ös BL-csapat tagjai.

Forrás: MTI/Illyés Tibor
Dragóner Attila, Rósa Dénes, Lisztes Krisztián, Keller József, Balog Zoltán és Lipcsei Péter, a Ferencváros egykori labdarúgói az őket ábrázoló képekkel Forrás: MTI/Illyés Tibor

Közvetlenül a kezdés előtt Kubatov Gábor klubelnök és Orosz Pál, a labdarúgó zrt. vezérigazgatója a zöld-fehérek legendás labdarúgóit - köztük a 648 mérkőzésével klubrekorder Lipcsei Pétert, továbbá Lisztes Krisztiánt, Balog Zoltánt, Dragóner Attilát és Keller Józsefet, valamint Rósa Dénest - köszöntötte. Ők valamennyien helyet kaptak a hazaiak kezdőcsapatában, és több-kevesebb időt játszottak is, sőt, Lipcsei még a csapatkapitányi karszalagot is felhúzhatta. Maga a mérkőzés kevés izgalmat hozott, a hazaiak finn légiósa, Juha Hakola a második félidő elején büntetőt hibázott.

A találkozó után tűzijátékkal búcsúztatták el a stadiont.

Az Üllői úti létesítményben a Ferencváros 1-0-ra elvesztette első bajnoki mérkőzését a Vasas ellen, az utolsót viszont megnyerte, méghozzá az ősi rivális Újpest ellen 2-1-re. Az utolsó hivatalos találkozót szombaton játszotta az együttes otthon: a Ligakupa elődöntőjének visszavágóján 1-0-ra nyert az Eger ellen, így bejutott a fináléba.

Magyarország legnépszerűbb klubjának a tervek szerint 2014 őszére készül el új stadionja, addig pedig a Puskás Ferenc Stadionban játssza majd hazai mérkőzéseit.