Vágólapra másolva!
Az olaszok elleni 2-2 után az oroszokkal 1-1-et játszott a brazil fociválogatott. A hétfő esti, londoni meccsen az oroszok egy meghökkentő góllal szereztek vezetést, példátlanul sokat gurigázva a brazil 16-oson belül. A dél-amerikaiak végül Fred utolsó perces góljával kerülték el a vereséget.

Fred találata megmentette Brazíliát attól, hogy két hónapon belül a második vereségét elszenvedje el a brit fővárosban, februárban ugyanis kikapott Angliától a Wembleyben. A 2014-es világbajnokság házigazdája október 16-a, Japán 4-0-s legyőzése óta nem nyert mérkőzést.

A hétfőn, a Stamford Bridge-en játszott meccs első gólját Viktor Fajzulin szerezte meg az oroszoknak, másik oldalon Fred lőtt közelről a hálóba Marcelo remek szélsőteljesítménye után. A brazil szövetségi kapitány korábban edzősködött a Stamford Bridge-en: 2008/09-ben hét hónapig ült a Chelsea kispadján.


Scolari 2002-ben világbajnok lett Brazíliával, ám a második kapitánykodásának mérlege eddig nulla győzelem, két döntetlen, egy vereség. Brazília az utolsó öt mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, mivel - még Mano Mezenessel a kispadon - novemberben 1-1-et játszott Kolumbiával, majd 2-1-re kikapott Argentínától.

A Stamford Bridge-en nehéz idők járnak, a mérkőzés idején felreppent a hír, hogy a Chelsea orosz tulajdonosát, Roman Abramovicsot kihallgatta az FBI a 2018-as, oroszországi focivébé pályázata során felmerült korrupció gyanújával.