Vágólapra másolva!
Megismételte a tizenkét évvel ezelőtti eredményt, és ismét 3-0-ra nyert a Bajnokok Ligája-negyeddöntő hazai mérkőzésén a Real Madrid a Galatasaray ellen, így nagy lépést tett az elődöntő felé. A Dortmund óriási ziccereket rontva 0-0-t ért el Málagában.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Real Madrid (spanyol) - Galatasaray (török) 3-0 (2-0) - az élő közvetítés
Madrid, Bernabéu-stadion
v.: Moen (norvég)
Real Madrid: D. López - Essien, S. Ramos, Varane, F. Coentrao - Khedira, Xabi Alonso - Di María (Pepe, 86.), Özil (Modric, 80.), C. Ronaldo - Benzema (Higuaín, 65.)
Galatasaray: Muslera - Eboué, Semih Kaya, Nounkeu, Riera (Ambramat, 83.) - Hamit Altintop Umut Bulut, 78.), Felipe Melo, Selcuk Inan - Sneijder (Gökhan Zan, 46.) - Drogba, Burak Yilmaz
gól: Ronaldo (9.), Benzema (29.), Higuaín (73.)
sárga lap: Essien (84.), S. Ramos (90.), illetve Nounkeu (40.), Felipe Melo (71.), Burak Yilmaz (78.), Drogba (87.), Modric (92.)

A Real Madrid hazai környezetben magabiztos játékkal, három góllal nyert a Galatasaray ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén, így Isztambulban kisebbfajta csoda kellene, hogy ne a spanyolok jussanak tovább.

A hazaiaknál ugyan kérdéses volt Varane játéka, de végül bekerült a kezdőcsapatba, jobbhátvédként pedig Arbeloa helyett Essien kezdett. A törökök semmit sem bíztak a véletlenre, Sneijder, Drogba és Burak Yilmaz jelenléte azt ígérte, nemcsak a védekezére összpontosítanak a vendégek.

Forrás: AFP/Dani Pozo

Fatih Terim és José Mourinho

A két csapat korábban háromszor találkozott egymással: a 2000-es UEFA Szuperkupa-döntőt a törökök 2-1-re megnyerték, majd egy évvel később a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén ugyan 3-2-re ismét a Galata győzött, de a madridi visszavágót a Real egy 3-0-s sikerrel elintézte, és továbbjutott.

A spanyoloknak nem kellett sokáig izgulniuk, a 9. percben Özil indítását követően Cristiano Ronaldo olyan egyedül maradt, hogy nem volt nehéz dolga a bal sarokba emelni (1-0).

Ugyan a Galata próbálkozott távoli lövésekkel, de azok el se találták a madridi kaput. A 29. percben Ronaldo hajszállal lemaradt egy beadásról, de Karim Benzema öt méterről a kapuba lőtte a lecsorgó labdát (2-0).

Forrás: AFP/Curto de la Torre

A szünetben Fatih Terim úgy döntött, elég volt a teljesen haszontalan támadójátékból, Sneijdert lekapta a pályáról, helyére a védő Gökhan Zan állt be a vendégeknél.

De ez sem segített, ugyan a játék nagyon visszafogottá vált, a Realnak ez a lötyögés is elég volt ahhoz, hogy a csereként pályára lépő Higuaín fejesével növelje előnyét.

A 3-0-s végeredmény nem sok jót ígér a Galatasaraynak, úgy tűnik, nem szakad meg José Mourinho sorozata. A portugál edző pályafutása során eddig minden BL-negyeddöntő párharcából győztesen került ki, 2004-ben a Portóval, 2005-ben és 2007-ben a Chelsea-vel, 2010-ben az Internazionaléval, az elmúlt két évben pedig a Reallal is bejutott az elődöntőbe.

//videa.hu/flvplayer.swf?v=ak9VPKjVSytRQ8cf


Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Málaga (spanyol) - Borussia Dortmund (német) 0-0 - az élő közvetítés
Málaga, La Rosaleda, 28 963 néző
v.: Eriksson (svéd)
Málaga: Caballero - Jesus Gamez, Demichelis, Weligton, Antunes - Toulalan, Iturra - Joaquín, Isco (Duda, 87.) - Julio Baptista (Santa Cruz, 76.), Saviola (Portillo, 68.).
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Felipe Santana, Schmelzer - Gündogan, Kehl (Bender, 80.) - Grosskreutz, M. Götze (Kirch, 92.), Reus (Schieber, 69.) - Lewandowski.
sárga lap: Antunes (19.), Weligton (31.), Iturra (77.), illetve Grosskreutz (17.)

Manuel Pellegrini, a Málaga edzője már tudja, milyen egy újoncot egészen az elődöntőig vezetni a BL-ben, hiszen a 2005/2006-os szezonban a Villarreallal egészen a legjobb négyig jutott. Most a Málagával is hasonlóra készült, de első ránézésre inkább a Dortmund tűnt a párharc esélyesének, Jürgen Klopp csapata már ősszel, a Reallal, Manchester Cityvel, Ajaxsszal nehezített csoportkörben megmutatta, hogy ott a helye a nagycsapatok között, és mivel a bajnokság és a német kupa már elúszott, minden erejével a BL-re koncentrálhat.

Forrás: AFP/Cristina Quicler
Lewandowski (jobbra) sem tudott gólt lőni, pedig volt rá lehetősége

A Dortmundból Hummels és Blaszczykowski is hiányzott, de így is a németek uralták az első félidőt, Willy Caballero azonban versenyben tartotta a csapatát. A hazai kapus kétszer is kifogott a ziccerbe kerülő Götzén, de ezen kívül is olyan érzése volt az embernek, mintha egyirányú forgalom lenne érvényben a pályán, mert egyre-másra futottak a dortmundi akciók.

A Málaga az első félidőben Saviola oldalhálóba vágódó lövésén kívül csak Weligton Weidenfeller által kiütött fejesét tudta felmutatni, miközben Caballerónak Kehl lövésénél is kapaszkodnia kellett. A második félidő elején már a hazai kapus is csak nézte, amint Lewandowski hatalmas helyzetben szinte taccsra rúgja a labdát, vagyis továbbra is sokkal veszélyesebb volt a Dortmund. A ziccereket azonban csak kidolgozni tudta a Borussia, belőni nem, Götze harmadik helyzetét is elpuskázta, míg Weidenfeller sokáig csak unatkozott, majd fél percen belül Isco és Toulalan is megdolgoztatta.

A vége 0-0 maradt, így a Málaga a selejtezőt is beleszámítva hetedszer úszta meg kapott gól nélkül idén a BL-ben, és ha Dortmundban esetleg találna egy gólt, akkor meleg pillanatok várnának a Dortmundra.

//videa.hu/flvplayer.swf?v=RFbrpyaOv1LrRCLA