Vágólapra másolva!
David Beckham szerint a Barcelona ellen Párizsban döntetlenre végző Paris Saint-Germain egészen más meccset játszhatott volna, ha a BL-negyeddöntő elején sikerül vezetést szereznie. Az ellenfélnél Jordi Roura és Sergio Busquets is kiakadt Zlatan Ibrahimovic lesgólja miatt, Andrés Iniesta viszont megvédte a bírót.

"Az első félidőben, de különösen az első tíz percben remek helyzeteink voltak" - nyilatkozta Beckham. "Ha ezek közül egyet értékesítünk, minden máshogy alakul. A góljuk után már nekünk kellett kapaszkodni, de úgy vélem, megérdemeltük a döntetlent."

A PSG a meccs ráadásában tudott másodszor egyenlíteni, ami az angol klasszis szerint sokat érhet. "Sokkal jobb így, mint ha 1-2-vel zárunk. Nehéz lesz a visszavágó, de nincs okunk azt hinni, hogy nem tudjuk megcsinálni a továbbjutáshoz szükséges eredményt."

A 70 percet játszó Beckham külön üdvözölte, hogy kezdőként léphetett pályára az év egyik legfontosabb meccsén. "Ez a csata nagy pillanat volt a klub történetében, és boldog vagyok, hogy a kezdőben voltam. Carlo Ancelotti mindig megmutatja, hogy bízik bennem, különösen a nagy mérkőzéseken."

A Barcelona számára a kedvező eredményt Lionel Messi sérülése és a találkozót vezető Wolfgang Stark ítéletei is beárnyékolták. "Emlékszem, mi történt a Milan elleni nyolcaddöntőben, az egyik góljuk egy otromba kezezés után született. Ezek után most is több megkérdőjelezhető bírói döntést láttunk" - nyilatkozta a kispadon Tito Vilanovát helyettesítő Jordi Roura.

Sergio Busquets konkrétabban fogalmazott: "Lehetetlen, hogy a bíró nem látta, hogy Ibrahimovic gólja szabálytalan volt, hiszen egy-két méteres lesen állt előtte."

Egyedül Andrés Iniesta próbált visszafogottabb lenni: "Hogy a bíró befolyásolta volna a végeredményt? A futball tele van hibákkal és nehéz döntésekkel. Ettől eltekintve a csapatunk nagyot játszott ezen a meccsen."