Vágólapra másolva!
A Barcelona sorozatban hatodszor, a Bayern München négy idényben belül harmadszor jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A Barca egy ideig kiesésre állt a bátran játszó PSG ellen, de Lionel Messi beállása felrázta a többieket, és végül a katalánok idegenben lőtt góllal mentek tovább. A Bayern sokkal simábban abszolválta a Juventus elleni párharcot, ahogy Münchenben, úgy Torinóban is 2-0-ra győzött.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Barcelona (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 1-1 (0-0) -az élő közvetítés
Barcelona, Nou Camp
v.: Kuipers (holland)
Barcelona: Víctor Valdés - Dani Alves, Piqué, Adriano (Bartra, 62.), Jordi Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Fabregas (Messi, 62.), Villa (Song, 84).
PSG: Sirigu - Jallet (Van der Wiel, 88.), Alex, Thiago Silva, Maxwell - Lucas Moura, Verratti (Beckham, 83.), Thiago Motta, Pastore - Ibrahimovic, Lavezzi (Gameiro, 81.).
gól: Pedro (71.), illetve Pastore (50.)
sárga lap: Adriano (42.), illetve Lavezzi (80.), Thiago Silva (86.), Beckham (90.)
Továbbjutott: a Barcelona, 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal

Lájkold az [origo]sport Facebook-oldalát!

Szokatlan helyzetben volt a Barcelona, amely ritkán kénytelen nélkülözni legfontosabb emberét, Lionel Messit, aki a PSG elleni párharc első mérkőzésén sérült meg. A négyszeres aranylabdás a hétvégi, Mallorca elleni bajnokit (5-0) kihagyta, de ezúttal leült a kispadra, a védelem két pillére, Puyol és Mascherano azonban hiányoztak, így az általában szélsőhátvédet játszó Adriano húzódott be Piqué mellé.

A Nou Camp közönségének egyharmada már a második percben gólt ünnepelt, Xavi szabadrúgása azonban tíz centivel mellément, de a reklámtábláról visszapattanó labda a hálóba vágódott, ami sok nézőt megzavart. A PSG komolyan gondolta, hogy továbbjuthat, ez a felállásból is látszott, mivel a két csatár, Ibrahimovic és Lavezi mögött Lucas és Pastore ügyködött, vagyis összesen négy olyan játékos volt a kezdőben, aki ért a támadások felépítéséhez és befejezéséhez.

Forrás: AFP/Lluis Gene
Messi nehezen viselte, hogy eleinte nem lehetett ott a pályán

Ahogyan azt várni lehetett, a Barcánál volt többet a labda, de az első félidőben mégis a franciáknak voltak nagyobb helyzetei: Lavezzi spiccel megküldött labdáját lábbal védte Valdés, aki bravúrral szedte ki a felső sarok elől Lucas fejesét is. A 0-0 teljesen jó volt a hazaiaknak, az 50. percben azonban jött a hidegzuhany, Ibrahimovic ugratta ki Pastorét, aki kapura húzott, majd úgy lőtt a hálóba, hogy a labda Valdést is érintette.

Pastore percekkel később akár duplázhatott is volna, de Ibrahimovic újabb nagy passzát pocsékul találta el. Bajban volt a Barca, így Vilanova bevetette Messit is, az ő jelenléte pedig felpörgette a csapatot, olyan érzése volt az embernek, mintha Xavit és Iniestát is kicserélték volna, ahogy a kis argentin beszállt a buliba.

A meccs összefoglalója:


A 71. percben góllá érett a nyomás, Messi okos passza után Villa belátta, hogy nem tud befordulni a védők között, így lekészítette a labdát Pedrónak, aki a bal sarokba tüzelt. Ancelotti megpróbált mindent, Gameirót és Beckhamet is beküldte, de a PSG ekkor már nem tudott helyzetig jutni, így a Barca idegenben lőtt góllal ment a négy közé, és sorozatban hatodszor játszhat BL-elődöntőt.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Juventus (olasz) - Bayern München (német) 0-2 (0-0) - az élő közvetítés
Torino, Juventus Arena
v.: Velasco Carballo (spanyol)
Juventus: Buffon - Bonucci, Barzagli, Chiellini - Padoin (Isla, 69.), Pogba, Pirlo, Marchisio (Giaccherini, 79.), Asamoah - Vucinic, Quagliarella (Matri, 66.)
Bayern: Neuer - Lahm, Van Buyten (Boateng, 35.), Dante, Alaba - Javi Martinez, Schweinsteiger - Robben, Müller, Ribéry (Luiz Gustavo, 80.)- Mandzukic (Pizarro, 83.)
gól: Mandzukic (64.), Pizarro (91.)
sárga lap: Bonucci (13.), illetve Mandzukic (6.)
Továbbjutott: a Bayern München kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel.

Nehéz helyzetben várta a BL-negyeddöntő hazai visszavágóját a Juventus csapata, amely egy hete a müncheni első mérkőzésen úgy kapott ki 2-0-ra a Bayerntől, hogy jószerével mozzanata se akadt a mérkőzésen. Ugyan Barzagli és Chiellini letöltötte az eltiltását, Lichtsteiner, valamint Vidal sárga lapok miatt nem állhatott rendelkezésre, csakúgy, mint a sérült Giovinco. A másik oldalon az egy hete megsérült Kroos helyett Robben kezdett.

Az olaszok nem akartak fejjel a falnak rohanni, nagyon esélyük se lett volna rá, olyan jól zárt a bajor középpálya, így az első félidőben két távoli lehetőség volt a legnagyobb helyzet. Hazai részről Pirlo 17 méteres szabadrúgását kellett Neuernek kiszednie a léc alól, a másik oldalon Alaba kínálta meg távolról Buffont, aki nagy bravúrral mentett.

A Bayern két gólja:


Fordulás után kicsit próbálta aktivizálni magát a Juventus, ám ezzel csak felpaprikázta a bajorokat. Robben lövése még kijött a kapufáról, de a 64. percben Javi Martinez lövését Buffon bravúrral csak középre tudta kiöklözni, Mandzukicnak pedig nem okozott gondot közelről a hálóba fejelni (0-1).
Ez a gól megpecsételte a Juve sorsát, a csapatban nemhogy a továbbjutáshoz szükséges négy gól nem volt benne, de az egyenlítés sem.

Forrás: AFP/Giuseppe Cacace
Ahogy Marchisio elesett Lahm mellett, úgy bukott el a Juve is a Bayern ellen

A 91. percben a csereként beállt Pizarro állította be a 2-0-s végeredményt, a Bayern négy éven belül harmadszor jutott be a Bajnokok Ligája-elődöntőbe.