Vágólapra másolva!
A Ferencváros a góllövőlistán éllovas Böde Dániel mesterhármasának is köszönhetően 4-2-re nyert a vendég Siófok ellen a labdarúgó NB I 23. fordulójában.

A zöld-fehérek - akiknek ideiglenes otthona az új Albert-stadion építése miatt jelenleg a Puskás Ferenc-stadion - egy közel tizenegy éves átkot törtek meg, ugyanis legutóbb 2002. október 25-én győzték le saját közönségük előtt a siófoki együttest. A Ferencváros mostani sikerével hét bajnoki mérkőzés óta veretlen.

OTP Bank Liga, 23. forduló:
Ferencváros - FGSZ Siófok 4-2 (1-1)
Puskás Ferenc-stadion, 5500 néző
v.: Erdős
Ferencváros: Jova - Jovanovic (Peric, 6.), Gyömbér, Besic, Sváb - Somália, Józsi, Leonardo (Birtalan, 91.), Cukic, Aborah - Böde
Siófok: Kurucz - Fehér Zs., Tímár, Takács Z., Fejes - Pál Sz., Windecker (Kiss Z., 81.), Kecskés (Gál, 55.), Nagy T., Melczer (Menyhárt, 84.) - Dajic
gól: Böde (11., 54., 65.), Leonardo (89.) illetve Tímár (26.), Melczer (71.)
sárga lap: Gyömbér (4.), Leonardo (62.), Peric (92.), illetve Kecskés (33.), Windecker (49.), Melczer (63.)


Böde révén korán vezetést szerzett a Ferencváros, a vendégek szinte azonnal egyenlíthettek volna, ám Jova nagy hibája után - egy hazaadás után Somáliára bombázta a labdát, ami felpörgött és a kapu felé vette az irányt - Dajic talán a szezon legnagyobb helyzetét puskázta el a kapu torkából. A félidő közepén szinte a semmiből egyenlített a vendégcsapat, a korábbi Ferencváros-játékos Tímár csúsztatott a kapuba egy szöglet után.

A fordulást követően állandósult a zöld-fehér nyomás, a remek formában futballozó Böde pedig szezonbeli 13. bajnoki találatával ismét vezetést szerzett a hazai együttesnek. A legutóbbi válogatott mérkőzésen a törökök otthonában is eredményes támadó nem sokkal később Abroah passzát értékesítve is betalált. A vendégek azonban nem adták fel, és Melczer remekbe szabott szabadrúgásával szépítettek, az egyenlítés azonban elmaradt, a Ferencváros pedig bebiztosította győzelmét a 89. percben Leonardo góljával.